Δηλαδή κ.Σαμαρά, θα καταργήσετε το άσυλο, αν γίνετε Πρωθυπουργός;


Για να το ξεκαθαρίσουμε, επειδή το συγκεκριμένο θέμα είναι ταμπού και βαρεθήκαμε να ακούμε μισόλογα από την εκάστοτε αντιπολίτευση:
Είπατε ότι «Σήμερα, όλα τα γεγονότα δείχνουν ότι η μόνη λύση είναι η κατάργηση του ασύλου, ενός θεσμού που έχει ξεπεραστεί. Πρέπει να καταργηθεί»  και μάλλον συμφωνεί η πλειοψηφία του ελληνικού λαού μαζί σας...
Η εξέλιξη των πραγμάτων μοιάζει αυτονόητη, μόνο που η πραγματικότητα πολλές φορές διέψευσε τα αυτονόητα και η κύρια αιτία είναι -τι άλλο- ο φόβος.
Πολλοί θα ήθελαν να καταργήσουν το άσυλο, πολλοί το είπαν, πολλοί το λένε, αλλά …όταν έρχεται η ώρα να μπει το ονοματάκι τους κάτω από τη λέξη «καταργείται», στρίβουν δια του αρραβώνος, από το φόβο μην τους κάνουν τόπι στο ξύλο, οι γνωστοί εξουσιαστές, που αυτοαποκαλούνται αντεξουσιαστές και κυβερνάνε με το φόβο τα ΑΕΙ και όχι μόνο. Ας τελειώνουμε με τα μισόλογα: το άσυλο θέλουν να το καταργήσουν οι 290 από τους 300 βουλευτές, αλλά δεν το κάνουν από το φόβο του ξυλοδαρμού. Τόσο απλά και τόσο ανθρώπινα. Ούτε ιδεολογικές αναστολές έχουν ούτε τίποτε άλλο: φοβούνται τις φάπες. Τόσο απλά, τόσο αληθινά.
Σας ξαναρωτώ σαν απλός πολίτης:
Μπορείτε να μας διαβεβαιώσετε, χωρίς φραστικές περικοκλάδες και μισόλογα, ότι θα καταργήσετε το άσυλο; Τελείως; Χωρίς συμβιβασμούς; Χωρίς να λάβετε υπόψη σας τις μολότωφ που θα σκάνε εκείνες τις μέρες, τις βόμβες που θα μπαίνουν, κι ενδεχομένως απειλές κατά της ζωής σας;
Σας ξαναρωτώ:
Είστε σίγουρος ότι θέλετε την κατάργηση του ασύλου;
Για την ιστορία, επειδή τα γραπτά μένουν, το κείμενο αυτό γράφτηκε στις 26-1-2011.
α, και βρείτε τα επιτέλους με τη ΔΑΠ, η οποία αναφέρει στο dap.gr
«Tο πανεπιστημιακό άσυλο αποβλέπει στην προστασία της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και της ακαδημαϊκής έκφρασης από κάθε νόθευση και λογοκρισία τους. Eίναι το προπύργιο και το τελευταίο οχυρό της πολυφωνίας και της ελεύθερης έκφρασης, η εφεδρεία της δημοκρατίας σε χαλεπούς καιρούς.»
και μιλάει για αλλαγή κι όχι κατάργηση, κλείνοντας ως εξής:
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ
Θεωρούμε αυτονόητο και είναι πάγια πολιτική θέση μας ότι το άσυλο καλύπτει κάθε χώρο ιδιοκτησίας του Α.Ε.Ι. στον οποίο διενεργείται ακαδημαϊκή διαδικασία, ως εκ τούτου χώροι όπως οι φοιτητικές εστίες, η γραμματεία και ο περιβάλλων χώρος του Πανεπιστημίου καλύπτονται σε κάθε περίπτωση από το άσυλο. Ο προσδιορισμός των χώρων στους οποίους θα εφαρμόζεται το άσυλο θα πρέπει να γίνεται σε κάθε περίπτωση με κριτήρια διασταλτικά, πάντοτε υπέρ και όχι σε βάρος του ασύλου.