Ο σπασίκλας, ο ανυπόμονος, ο σπρίντερ, ο ευγενής και οι άλλοι…

Γράφει ο Μαγια

Οι Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Ανδρέας Λοβέρδος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Γιάννης Ραγκούσης, ενστερνίσθηκαν αμέσως την αγριότητα των νεοφιλελεύθερων νοημάτων του Μνημονίου και έγιναν οι πιο καλοί και συνεπείς συνεργάτες των τροικανών!
Όπως έγραψε το «Βήμα της Κυριακής», η αξιολόγηση των τεσσάρων υπουργών  κατέχει περίοπτη θέση στο «μπλοκάκι» της τρόικας.
Πρώτος και καλύτερος ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, για τον οποίο η τρόικα αναφέρει, πως είναι «σπασίκλας» και επιμελής με κύρος στην Ευρώπη και δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος. Επισημαίνει, ωστόσο, πως πρέπει να ασχοληθεί με την λάντζα του υπουργείου.
Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, χαρακτηρίζεται ανυπόμονος. Ασχολείται με όλα προσωπικά ο ίδιος και στην ουσία έχει μετατρέψει σε συμβούλους του τους εμπειρογνώμονες, καθώς έχει καθημερινή επικοινωνία μαζί τους.
Ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, χαρακτηρίζεται σπρίντερ, με την τρόικα να είναι........... ιδιαίτερα ικανοποιημένη από τις επιδόσεις του.
Ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, θεωρείται απόμακρος και ευγενικός, που τηρεί αποστάσεις, καθώς ενημερώνει τους εμπειρογνώμονες χωρίς πολλά πολλά.
Οι υπόλοιποι υπουργοί έχουν συγκεντρώσει χαμηλές βαθμολογίες, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι, δεν συμμερίζονται τις πολιτικές του Μνημονίου. Απλώς οι περισσότεροι εξ αυτών δεν διακρίνονται ιδιαίτερα για τη …φιλομάθειά τους. Ούτε, φυσικά, τη σοσιαλιστική….