Οχι άλλα παραμύθια, μεγαλώσαμε !

 Γράφει ο Θόδωρος Γαλανόπουλος

Για να κυβερνήσεις ένα λαό, ένα εργοστάσιο, ένα στρατόπεδο, μια κοινωνία, ένα καράβι, πρέπει και κάτι να δίνεις σε όλους αυτούς που δουλεύουν!  Όχι μόνο να τους γδύνεις! Και αν δεν έχεις οτιδήποτε άλλο να τους δώσεις πρέπει τουλάχιστον  να τους δώσεις μια ελπίδα! Ο Χριστόφορος Κολόμβος κρατούσε το πλήρωμά του μόνο με την ελπίδα ότι κάποια μέρα θα έβρισκαν στεριά!
Άλλος ζούσε με την ελπίδα ότι σε κάποιο διάστημα θα πάρει τη σύνταξη του να ξεκουραστεί, άλλος ότι  κάτι θα  καλυτερεύσει, τουλάχιστον στην επόμενη γενιά, άλλος περίμενε τις καλλίτερες μέρες και άλλος περίμενε φως στο τούνελ .. 
Εδώ αν δεις φως στο τούνελ το πιθανότερο είναι να έρθει το τραίνο επάνω σου και να σε πατήσει! Αν και ποιο τραίνο; … Τα έφαγε τα τραίνα η ρεμούλα, η διαφθορά, τα συμφέροντα , και η βόλεψη του εαυτούλη  μας πίσω από κρατικά ή συνδικαλιστικά  συμφέροντα! Η λέξη κρίση είναι γεγονός σίγουρο που δεν μπορείς να το παραβλέψεις! Αν και όπως διάβασα κάπου, οι Κινέζοι γράφουν τη λέξη κρίση με δυο γράμματα: Κίνδυνος και ευκαιρία! Όμως η κρίση που μας ήρθε, δεν μπορεί έτσι απλά να μας............ καταδικάσει σε μιζέρια, σε φτώχεια, και σε  μόνο σύστημα επιβίωσης μιας χώρας το ρούφηγμα του βιοτικού επιπέδου όλων των εργαζομένων!
Και αν  η αδυναμία των πολιτικών είναι δεδομένη, γιατί το μόνο που έχουν στο μυαλό τους είναι πως θα σώσουν το τομάρι τους, η υποκρισία είναι  που τους περισσεύει, και μας κάνει να απεχθανόμαστε όλους αυτους τους ψευτοσωτήρες, που με τέτοιο υποκριτικό ταλέντο, δεν θα γέμιζαν ούτε ένα θέατρο 50 θέσεων! Τώρα αρχίσανε να μας λένε ότι πρέπει κάποιος να πάει φυλακή, και θα είμαστε αυστηροί για τους κλέφτες και τους φοροκλέπτες και του κώ..ου τα εννιάμερα! Εσείς δεν  μπορείτε να τιμωρήσετε ένα καπνιστή, έναν μαγαζάτορα που σας κουρελιάζει ένα νόμο που στόχο έχει την υγειά αυτού του τόπου, ποιος θα πιστέψει ότι έχετε σοβαρό σκοπό να πατάξετε φοροδιαφυγή και όλους όσους διέλυσαν αυτό το έρμο το κράτος; Δυστυχώς  κανένα νόημα, κανένα συμπέρασμα δεν βγάλατε από τα συνεχή μηνύματα του λαού και του απλού πολίτη! Για τους πολιτικούς εδώ και χρόνια, όλους, υπήρχε μια κάποια δυσφορία! Αυτή η δυσφορία  με τις πράξεις τους μετατράπηκε σε αηδία  και οργή και θυμό! Όμως αντί να παραδεχτείτε τα λάθη σας  και να έρθετε κοντά στο λαό να δείτε ακριβώς  την κατάντια  του, εσείς συνεχίζετε το ίδιο βιολί! Αναξιοκρατία, οικογενειοκρατία, αλληλοβόλεμα και εγωισμός της εξουσίας!  Ποιος πιστεύει ότι εσείς (των όποιων παρατάξεων κυβερνούν τα τελευταία χρόνια), θα διερευνήσετε τάχα σκάνδαλα και θα αποδώσετε δικαιοσύνη; Όπου το δίκαιο πλησίαζε τον κολλητό, δείξατε αλληλεγγύη και στρίψατε δια του αρραβώνος! ΖΙΜΕΝΣ  και ΒΑΤΟΠΕΔΙΑ και τόσα άλλα! Ουδείς σας εμπιστεύεται πλέον!   Και θα έρθει και κάποια στιγμή που ο λαός θα σας αποπέμψει οριστικά και αμετάκλητα! Δεν ξέρω πως και πότε, αλλά η οργή του κόσμου προμηνυει μια τεράστια έκρηξη! Αν δεν έχετε τίποτε άλλο να δώσετε, να πάρετε σίγουρα δεν υπάρχει τίποτε  άδειασε το μαγαζί , τουλάχιστον  πέστε την αλήθεια στον κόσμο και ζητήστε βοήθεια από όποιον μπορεί να την προσφέρει σε αυτήν τη χώρα. Με παραμύθια δεν επιβιώνει κανένας πλέον, ούτε εμείς,  ούτε εσείς… Από KAPISTRI