Ριφιφί στα «βιβλία» του ∆ήµου

Πρωτοχρονιάτικο ριφιφί στον ∆ήµο Αθηναίων. ∆ιαρρήκτες αξιοποίησαν «κενό» φύλαξης στη ∆ιεύθυνση Προµηθειών λίγα τετράγωνα από την οδό Λιοσίων και αφαίρεσαν επτά ηλεκτρονικούς υπολογιστές το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο. Εκτιµάται ότι η κλοπή είχε στόχο την αλληλογραφία που σχετίζεται µε µεγάλες διεθνείς συµβάσεις του ∆ήµου Αθηναίων. 


Με σκιές ήρθε η αλλαγή του χρόνου στον ∆ήµο Αθηναίων. Τη νύχτα της παραµονής της Πρωτοχρονιάς έγινε διάρρηξη στη ∆ιεύθυνση Προµηθειών του ∆ήµου που βρίσκεται στονοδό Παλαιολόγου, όχι πολύ µακριά από την κεντρική διοίκηση της Λιοσίων...
 Οιδιαρρήκτεςαφαίρεσαν επτά υπολογιστές µαζί µετους σκληρούς δίσκους καθώς και τα αποθηκευµένα ηλεκτρονικά αρχεία. Οιυπολογιστές εκλάπησαν απότα γραφεία της διευθύντριας και των τµηµαταρχών. Είναι αξιοσηµείωτο το γεγονός ότι τα συγκεκριµένα µηχανήµατα «προτιµήθηκαν», ενώ υπήρχαν στη ∆ιεύθυνση Προµηθειών και υπολογιστέςνεώτερης γενιάς, άρα µεγαλύτερης οικονοµικής αξίας. Τούτο οδηγεί τόσο το επιτελείο του νεοεκλεγέντος δηµάρχου Γιώργου Καµίνη όσο καιτις αστυνοµικέςαρχές πουέχουν επιληφθεί των σχετικών ερευνών να εκτιµήσουν ότι δεν πρόκειται για συνήθη διάρρηξη. 


Η ∆ιεύθυνση Προµηθειών διαθέτει φύλακες. ∆εν φυλάσσεται όµωςαπότη ∆ηµοτική Αστυνοµία, αλλάαπόυπαλλήλους του ∆ήµου Αθηναίων. Ωστόσο, ο φύλακας που είχε βάρδια το βράδυ της παραµονής της Πρωτοχρονιάς δεν πήγε στο πόστο του. Επικαλέστηκε ασθένεια, για την οποία όµως δεν ειδοποίησε αρµοδίως. Ο συνάδελφός του που πήγενα τον αντικαταστήσει στη βάρδια την Πρωτοχρονιά βρήκε τη ∆ιεύθυνση Προµηθειών αφύλακτη και διαπίστωσε την παραβίαση του χώρου. 


Ειδοποιήθηκε ηνέα δηµοτική αρχή και η ΕΛ.ΑΣ., ενώ έσπευσε στον χώρο ονέος γενικός γραµµατέας του ∆ήµου Θοδωρής Λιβάνιος. Εχει ήδη προαναγγελθεί ένορκηδιοικητική εξέταση για να διαπιστωθούν ευθύνες και παραλείψεις µεταξύ δηµοτικών υπαλλήλων, ενώ έχουν υποβληθεί και µηνύσεις. Ωστόσο, κρίθηκε σκόπιµο η έρευνα να κρατηθεί µυστική σε πρώτη φάση. 


TANEA