Aνοικτή επιστολή προς τους υπεύθυνους του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ TV

 Γράφει ο mithos

Τα παρακάτω είναι μια ανοικτή επιστολή προς τους υπεύθυνους του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ  TV σχετικά με την παραγωγή με τίτλο “1821 η γέννηση ενός Έθνους”
Αξιότιμοι κύριοι, του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ TV.
Είδα ότι τις τελευταίες ημέρες ότι σταθμός σας στην τηλεόραση διαφημίζει την νέα “υπερπαραγωγή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ “1821 η γέννηση ενός Έθνους”
Μη μπορώντας να αντέξω την ντροπή και να τιθασεύσω την αγανάκτησή μου σας γράφω αυτή την επιστολή, επειδή πιστεύω ότι ανάμεσα στους συνεργάτες του σταθμού σας, υπάρχουν ακόμα μορφωμένα άτομα, με ελληνικό σθένος και εθνική συνείδηση.
Σύμφωνα με τον γενικό ορισμό “Έθνος ονομάζεται ένα σύνολο ανθρώπων που μοιράζονται κοινά γνωρίσματα που διακρίνουν το σύνολο αυτό, σε παγκόσμια κλίμακα.”
Κατά τον Μπαμπινιώτη, ως έθνος ορίζεται: “Το σύνολο των ανθρώπων πού γίνονται αντιληπτοί και από τους ιδίους και από τους άλλους, ως ομοιογενές σύνολο, καθώς συνδέονται μεταξύ τους από με δεσμούς κοινής καταγωγής και ιστορικό παρελθόν, κοινά στοιχεία πολιτισμού, κοινά ιδανικά και πολλές φορές κοινή γλώσσα και θρησκεία, ενώ παράλληλα έχουν συνείδηση της διαφοράς τους από τα άλλα σύνολα των ανθρώπων.”
Ώστε λοιπόν το 1821 γεννήθηκε το έθνος μας ή χιλιάδες χρόνια πριν;
Για τους ανιστόρητους: το έθνος των Ελλήνων, είναι ένας λαός που αποτελέστηκε από διάφορες ομάδες ανθρώπων, όμως κύρια από τους αυτόχθονες Πελασγούς, που είχαν καταφθάσει στην Ελλάδα από τα.......
4 σημεία του ορίζοντα, δηλαδή άλλες είχαν έρθει από την Ασία (= οι Πέλοπες ή Φρύγες κ.α.), άλλες από την Αφρική (= οι Καδμείοι ή Θηβαίοι και οι Δαναοί) και άλλες από τη Θράκη (οι Ευμολπίδες κ.α.).
Φυσικά η ιστορία του “Έθνους” μας δεν είναι τόσο απλή και θα σας την έγγραφα, αλλά όπως ανέφερα εξ’ αρχής σκοπό είχα να σας γράψω μια “επιστολή διαμαρτυρίας” και όχι βιβλίο ιστορίας!
Στις μέρες μας, μαζί με τον άσπρο ρινόκερο, την Καρέτα – καρέτα και την Μονάκους – μονάκους πεθαίνει και το “Ελληνικό έθνος”. Ήδη “ο Έλληνας” , θα πρέπει να συμπεριληφθεί στα επαπειλούμενα είδη προς εξαφάνιση του πλανήτη μας.
Για τον λόγο αυτό δεν είναι πρέπον ούτε επιστημονικά αποδεκτό για τις επόμενες γενεές, η παραχάραξη της ιστορίας του “Ελληνικού έθνους”.
Δεν είμαστε τουρκόσποροι, ούτε απομεινάρια της οθωμανικής αυτοκρατορίας, όπως ισχυρίζονται οι κατά παράδοση φυλετικοί και αιώνιοι εχθροί μας.
Είμαστε ο ίδιος λαός πού δόξαζε τους Ολύμπιους θεούς, που πολέμησε τον Δαρείο, πού ντρόπιασε τον Ξέρξη, πού υποδουλώθηκε από τους Ρωμαίους, τους Τούρκους, τους Γερμανούς, τους Άγγλους και που σήμερα “μαστιγώνεται” ως ο δήθεν “απατεώνας της Ευρώπης” και που του καταλογίζουν το φταίξιμο της αλαζονείας και της διεθνούς φιλαργυρίας των αιώνιων ταραξιών του πλανήτη μας.
Ελπίζω την επιστολή αυτή, να την διαβάσει κάποιος αρμόδιος του σταθμού σας και να φροντίσει να αποκαταστήσει την “ιστορική γκάφα” περί ιδρύσεως του Ελληνικού έθνους μας το 1821.
Είναι παράξενο αλλά έχω την εντύπωση ότι αυτή η επιστολή, μάλλον θα καταλήξει στον “κάδο απορριμμάτων” αδιάβαστη. Πάντως αν κατά τύχη διαβάσει κάποιος από τους “ειδικούς” του ΣΚΑΪ την επιστολή μου, πολύ θα ήθελα να μάθω την επίσημη άποψη του σταθμού σας πάνω σ’ αυτό το θέμα.
Ευχαριστώ θερμά
Mithos1gr