Ναυαγεί πριν εκδηλωθεί η συναίνεση δι' αγγελιοφόρων

Ναυάγησε πριν εκδηλωθεί η πρωτοβουλία της Κυβέρνησης να διερευνήσει το ενδεχόμενο συναίνεσης με αγγελιοφόρους δύο υπουργούς.
Πληροφορίες έφεραν τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου να έχει αναλάβει να επικοινωνήσει αρχικά με τον Αντώνη Σαμαρά και στη συνέχεια με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς και στη συνέχεια να συναντηθεί μαζί τους για να συζητήσουν την πορεία της οικονομίας και να διερευνήσει αν υπάρχει ενδεχόμενο συναίνεσης, έστω και για συγκεκριμένους στόχους.
Ανάλογη κίνηση αναμενόταν να κάνει στη συνέχεια και ο υπουργός Μεταφορών Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος χειρίζεται τον ευπαθή τομέα των ΔΕΚΟ και ειδικά των μεταφορών.
Τις τελευταίες μέρες από το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρείται ένας παρασκηνιακός αγώνας δρόμου προκειμένου να διερευνηθούν οι προθέσεις του προέδρου της Ν.Δ Αντώνη Σαμαρά, σχετικά με τους όρους συναίνεσης τους οποίους ενδεχομένους να έκανε αποδεκτούς.
Καλά πληροφορημένες πηγές, υποστηρίζουν, ότι ο κ. Σαμαράς δεν έχει πρόθεση να αποστεί των θέσεών του σχετικά με το μνημόνιο, αλλά θα μπορούσε ενδεχομένως να “ βάλει νερό στο κρασί του” εάν ο κ. Παπανδρέου έθετε το ζήτημα επαναδιαπραγμάτευσης τους όρους τους μνημονίου υιοθετώντας παράλληλα κάποιες εκ των προτάσεων που έχει .......θέσει ο ίδιος σχετικά με την οικονομική κρίση.

Ωστόσο, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, σήμερα στη Βουλή, εξέφραζαν την άποψη ότι ο Γ. Παπανδρέου άργησε να κινηθεί και η πρωτοβουλία έχει ουσιαστικά καεί πριν καλά- καλά εκδηλωθεί. Για τον λόγο αυτό, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προεξοφλούσαν την αποτυχία της προσπάθειας των δύο υπουργών, λέγοντας ότι το πιθανότερο είναι ο Αντώνης Σαμαράς να παραπέμψει τον Γ. Παπακωνσταντίνου στον υπεύθυνο Οικονομίας Νότη Μηταράκη!
Το μεσημέρι και μετά από παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, έγινε γνωστό ότι δεν πρόκειται να γίνει η προσπάθεια των δύο υπουργών και ότι αν διαπιστωθεί ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος ο Πρωθυπουργός θα εκδηλώσει τη σχετική πρωτοβουλία μετά τη Σύνοδο Κορυφής.
newpost