Πάμε σαν άλλοτε


Γράφει ο Μικρός Φωκίων

Ως γιατρός της Ελλάδας ήρθε στην χώρα μας ο πρωθυπουργός Στρος Καν. Αν και νομίζω ότι είναι λάθος να τον λέω πρωθυπουργό.

Έγινε από μόνος του, με την ανοχή βέβαια κάτι δημόσιων υπαλλήλων όπως οΓιωργάκης, πρωθυπουργός. Όπως από μόνος του, με την ανοχή άλλωνδημοσίων υπαλλήλων, είχε γίνει πρωθυπουργός ένας άλλος γιατρός. Πουείχε μανία με τους γύψους.

Τότε η Ελλάδα είχε μείνει εφτά χρόνια στον γύψο για να έρθουν ορδέςλαμόγιων να αποτελειώσουν ένα έργο που είχε ξεκινήσει, αν όχι από τηνίδρυση αυτού του κράτους, από τα πακέτα Μάρσαλ.

Απίστευτο χρήμα έχει πέσει σε τούτη τη χώρα. Χρήμα που, δεν λέω να τοέριχναν στην ανάπτυξη, αν απλά το ......
μοίραζαν ισομερώς στους πολίτες θαήμασταν όλοι εισοδηματίες.

Έχουν φάει μέχρι σκασμού. Και αφού έφαγαν βάζουν τώρα τουςφτωχομπινέδες που έπαιρναν μάτι όλο αυτό το φαγοπότι από τηνκλειδαρότρυπα να πληρώσουν το λογαριασμό.

Για να την γλυτώσουν κάτι τράπεζες και κάτι τοκογλύφοι.

Και τώρα με τα νέα γιατροσόφια του ΔΝΤ και των λοιπών συγγενών η Ελλάδαείναι ήδη νεκρή. Απλά την έχουν βάλει στο ψυγείο για να μην μυρίσει.

Και την δεδομένη στιγμή θα μας που το νέο.

Όμως, επιτέλους, ας τους πούμε να μην μας θεωρούν εντελώς ηλίθιους. Καιόσοι υπάρχουν που τους πιστεύουν ακόμα, πολιτικούς και δημοσιογραφικάπαπαγαλάκια, καλά θα κάνουν να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους.

Τον τελευταίο μήνα λοιπόν έχουν αρχίσει να μας λένε ότι η Ελλάδα θαπάει σε επιμήκυνση του χρέους και ότι κατάλαβαν οι δικοί μας και οιδανειστές μας ότι η αρχική συμφωνία αποπληρωμής δεν «βγαίνει».

Δεν θα κάνω αναφορά σε πολλά κείμενα μου αλλά ενδεικτικά θα θυμίσω δυοφράσεις που τις είχα γράψει τον Μάιο. Για να συνειδητοποιήσουμε ότιαυτά ήταν γνωστά εξαρχής αλλά για λόγους προπαγάνδας δεν είχαναναδειχτεί.

Στις 3 Μαΐου έγραφα: «Έλληνες υπομονή. Άλλα πέντε πακέτα μέτρων έμειναν και μετά θα χρεοκοπήσουμε να ησυχάσουμε».

Και στις 6 Μαΐου έγραφα: «Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι με αυτά τα μέτρα θα σωθεί η Ελλάδα; Ότι δεν θα πτωχεύσουμε (και επισήμως);

Αν υπάρχει ας το ξανασκεφτεί. Το είπε ο ίδιος ο υπουργός. Τι είπε; Σε ένα από τα κανάλια που έδωσε συνέντευξη είπε το εξής: «Πολλοίλένε ότι με τα μέτρα αυτά η Ελλάδα το μόνο που θα πετύχει είναι νααναβάλλει την πτώχευση για τρία χρόνια. Δηλαδή τι θέλουν αυτοί; Ναπτωχεύσουμε τώρα;».

Δεν είπε τι μ…..ς λέτε. Με τον μηχανισμό στήριξης η Ελλάδα εξασφάλισετην σωτηρία της και όλα θα είναι μια χαρά μετά από 3, 5 χρόνια. Αλλάουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι σε τρία χρόνια πάμε για φούντο.

Και λογικό είναι. Η Ελλάδα μετά από τρία χρόνια και για μια τριετία θαθέλει περίπου 200 δις για να ξεχρεώσει το τωρινό δάνειο και κάτιπροηγούμενα. Που θα τα βρει;

Αλί, αλί και τρισαλί…

Το δίλημμα κύριοι είναι ξεκάθαρο. Θέλετε να πεθάνετε με τυφεκισμό ή από ασιτία;»

Άλλο ένα απόσπασμα από τις 21 Απριλίου…«Λαμβάνοντας υπόψη την αναξιοπιστία των πολιτικών μπορούμε ναπαραβιάσουμε ανοιχτές πόρτες και να πούμε με βεβαιότητα ότι θα έχουμεεπιπλέον μειώσεις των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, θα κόψουν κάτισαχλαμάρες που λέγονται επιδόματα άδειας και δώρα Χριστουγέννων στουςιδιωτικούς υπαλλήλους, θα σταματήσει ο αναχρονιστικός θεσμός τωνσυλλογικών συμβάσεων…»

Γιατί σας ζαλίζω με παλαιότερα κείμενα; Γιατί εκνευρίζομαι πρώτον απότα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια που τόσους μήνες δεν έλεγαν αυτό πουμπορεί να καταλάβει ο κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος και δεύτερον από τουςακόμα εκατομμύρια αφελείς και ευκολόπιστους πολίτες που τώρα αρχίζουννα κατανοούν αυτό που και ένα παιδί δημοτικού θα καταλάβαινε.

Με αυτά και μ΄ αυτά ο Στρος Καν έφυγε σαν γιατρός, ο Όλι Ρεν ήρθε σαν νεκροθάφτης.

Η Ελλάδα ξεπουλιέται, το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας θάφτηκεκάτω από τα συμφέροντα των τραπεζών και υπεύθυνοι είναι όχι μόνο οιπράσινοι που πράττουν αλλά και όλοι οι υπόλοιποι που τους ανέχονται.

Εδώ δεν χρειάζονται επικοινωνιακές ηλιθιότητες μπας και πάρουμε 1%παραπάνω στις δημοσκοπήσεις. Χρειάζεται να ανέβουμε στα κεραμίδια. Νατους εμποδίσουμε. Να σώσουμε, αν μπορούμε, ότι μπορούμε.

Και όσοι δεν το κάνουν αυτό είναι συνένοχοι.

Μικρός Φωκίων