Οι γερμανικές αποζημιώσεις και η……δολιότητά τους

Γράφει ο Λυσίας
 
Με περίσσια έπαρση, ο υφυπουργός των εξωτερικών, Δημήτρης Δόλλης,  απαντώντας σε ερώτημα, για τις γερμανικές αποζημιώσεις, δήλωσε προ ημερών στη Βουλή, πως το θέμα παραμένει ανοιχτό. Πως καμία κυβέρνηση και φυσικά : ¨ ούτε κι εμείς έχουμε παραιτηθεί από τις αξιώσεις μας, τόσο για το κατοχικό δάνειο, όσο και τις πολεμικές αξιώσεις από την Γερμανία. Διατηρούμε το δικαίωμα χειρισμών, για να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή λύση¨.
Δεν αφήνεις τις δολιότητες κύριε Δόλλη μου; Με όλο το σεβασμό, γιατί εμείς δεν σε πειράξουμε. Εσύ γιατί το κάνεις;
Μια κυβέρνηση, για να εγείρει αξιώσεις όπως λες, πρέπει να είναι αξιόπιστη και να την χαρακτηρίζει και αξιοσύνη….
Έχετε όμως μείνει στην ξύλινη γλώσσα, της δεκαετίας του ’80….. Λέτε απλά για να πείτε….
Εάν είναι έγκυρα αυτά που λέει ο υφυπουργός, τι είναι αυτό που τον κρατάει να το κάνει;  Το σαβουάρ βίβρ και η….. ευγένειά του;
Με τους πιο μέτριους υπολογισμούς, αυτά που μας χρωστάει η Γερμανία, χωρίς να προσμετρηθούν οι τόκοι, ξεπερνάνε τα 160 δισεκατομμύρια ευρώ.
Το μισό μας χρέος δηλαδή…........ Γιατί δεν τα ζητάνε, οι τζάμπα μάγκες;
Που κιότεψαν να επιστρέψουν ένα χαλασμένο υποβρύχιο. Και το φορτώθηκαν για να μην βγάλουν γλώσσα. Και τους διαγράψει από μέλη της, η λέσχη Μπίντελμπεργκ….. Που κιότεψαν να διεκδικήσουν δικαιώματα, στα…. ΕΛΛΗΝΙΚΑ ναυπηγεία Σκαραμαγκά….. Και θα απαιτήσουν τώρα, τις Γερμανικές αποζημιώσεις; Τις οποίες, σημειωτέον, τις έλαβαν όλες σχεδόν οι θιγείσες χώρες. Μόνο εμείς, εδώ και 65 χρόνια, μασάμε την ίδια τσίχλα με τις ίδιες ΔΟΛΙ-ότητες, από τους λογίς ¨ Δολλίδες ¨. Να μας μαστουρώνουν με το χάπι της πάντα ανεκπλήρωτης ελπίδας.
Κάντε κάτι μωρέ. Βουλιάζουμε. Χανόμαστε στη λάσπη της διαφθοράς και σεις μοιράζετε καθρεφτάκια, για να κοιτάμε σ’ αυτά, την αποχαύνωσή μας….
Ναι, κύριε υφυπουργέ μου, με την ¨αγωνία¨ που σας κατέχει, για τις Γερμανικές αποζημιώσεις…..
Θεωρίες, θεωρίες, θεωρίες….
Ουφ πια. Σας βαρέθηκα όλους.
                                                                                                                                                          ΛΥΣΙΑΣ