Ο Φούρας φεύγει κι αφήνει πίσω του χρέη και σκουπίδια!...

Γράφει ο Μαγια

Εκρηκτικές διαστάσεις λαμβάνει το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πάτρα. Ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στην Ξερόλακκα, αποτελεί πλέον παρελθόν. Η κατάρρευση μέρους από το πρανές είχε ως αποτέλεσμα σκουπίδια και χώματα να κατακλύσουν κυριολεκτικά τον εναπομείναντα χώρο, έτσι ώστε να μην υπάρχει πλέον ούτε σπιθαμή επιφάνειας για την ταφή των σκουπιδιών. 
 «Η κατάρρευση της Ξερόλακκας -αναφέρεται σε ανακοίνωση της παράταξης του νέου δήμαρχου Γ. Δημαρά- καθιστά σαφές και στους πλέον δύσπιστους ότι, η Ξερόλακκα ουσιαστικά δεν υπάρχει. Ο νέος Δήμαρχος, ευθύς με την ανάληψη των καθηκόντων του θα παρουσιάσει τις άμεσες κινήσεις της νέας Δημοτικής Αρχής για το σημαντικό αυτό πρόβλημα».

Επιμύθιο. Ο Φούρας, εν μέσω γενικής κατακραυγής, δεν παραδίδει πνιγμένο μόνο τον δήμο στα............ χρέη, αλλά και την πόλη στα σκουπίδια. Παρότι ήταν γνωστόν τοις πάσι, πως ο ΧΥΤΑ είναι κορεσμένος δεν φρόντισε να προσφέρει εναλλακτική λύση για την εναπόθεση των απορριμμάτων. 
Επίσης, «καυτές πατάτες» στα χέρια της νέας Δημοτικής Αρχής συνιστούν το κυκλοφορικό και το μεταναστευτικό, το οποίο (επιτέλους…) θα εξετασθεί σε ειδική σύσκεψη υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή, το πρωί, στην Αθήνα.
ΣΣ. Ουδέποτε, στη νεότερη ιστορία της  Πάτρας, δήμαρχος είχε τέτοια κατάληξη…