Είναι για τα …πανηγύρια

Γράφει ο Καφενόβιος

Στο λυκόφως του πρώτου μεταΜνημόνιου έτους, η Ελλάδα απέκτησε έναν ακόμη διεθνή τοποτηρητή, πέραν της τρόικας. Τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), ο οποίος -όπως έγραψε η «Ελευθεροτυπία»- θα αποφανθεί για το πως θα γίνουν οι μετατάξεις των δημοσίων υπαλλήλων.
Η ζωή χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων στα χέρια του ΟΟΣΑ
Αν δεχθούμε τον ισχυρισμό του αρμόδιου υπουργού Γ. Ραγκούση, ότι τον ΟΟΣΑ δεν τον επέλεξε η τρόικα, τότε αυτομάτως συνάγεται, πως αυτή η κυβέρνηση, δεν εμπιστεύεται τους έλληνες! Πάς μη αλλοδαπός ειδήμων …«βάρβαρος»!
Ισως ο πρώην δήμαρχος Πάρου να μην είναι σε θέση να αντιληφθεί ή να μην διαθέτει την ενδεδειγμένη οπτική ώστε να διακρίνει πως τέτοια θέματα μπορούν να φέρουν με επιτυχία εις πέρας αξιόλογοι έλληνες τεχνοκράτες σε συνεργασία με έμπειρα και ικανά στελέχη του δημόσιου τομέα.
Εκτός κι αν ο κύριος υπουργός κρίνει το ελληνικό επιστημονικό δυναμικό από τους συνεργάτες του ή.............
γενικώς από όλους όσοι απαρτίζουν την ΠΑΣΟΚική στρατιά των ειδικών συμβούλων και λοιπών συνεργατών… Αλήθεια πως προσελήφθησαν όλοι τούτοι;  Ξέρουμε: «Αξιοκρατικά». Ακολουθήθηκε η πεπατημένη: Η κάθε παρεούλα βόλεψε τους δικούς της…
Πώς να μην είναι για τα …πανηγύρια οι κυβερνώντες όταν μέσα σε χρόνο dt εκφύλισαν έναν κατά γενική ομολογία καινοτόμο θεσμό, την «ανοιχτή διακυβέρνηση». Ο λόγος;  Δεν άντεχαν να βλέπουν εφιάλτες στα πελατειακά όνειρά τους…