Αδιέξοδο με την αποπληρωμή των χρεών προς τους προμηθευτές

Σε αδιέξοδο έχουν οδηγηθεί οι διαπραγματεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με τους προμηθευτές των δημόσιων νοσοκομείων όσον αφορά την αποπληρωμή των χρεών του πρώτου 9μηνου του 2010 που ανέρχονται σε 1.450.000.000 ευρώ.

Σε σημερινή συνάντηση ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησε έκπτωση της τάξης του 20% ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχουν τα επιπλέον 300.000.000 ευρώ.

Οι προμηθευτές δεν δέχθηκαν υποστηρίζοντας ότι έχουν ήδη κάνει εκπτώσεις για τα χρέη των περασμένων ετών και δεν έχουν άλλα περιθώρια καθώς οι επιχειρήσεις βρίσκονται ήδη σε......... πολύ δυσχερή οικονομική κατάσταση. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Προμηθευτών, Παναγιώτης Στραβόλαιμος, «τον περασμένο μήνα μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του κλάδου αναγκάστηκε να απολύσει 80 εργαζόμενους».

Από την πλευρά του ο κ. Λοβέρδος μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι το υπουργείο υγείας δικαιούται την έκπτωση καθώς οι τιμές του 2010 καθορίστηκαν με το σκεπτικό ότι η αποπληρωμή θα γίνει το 2015, με τη συνηθισμένη δηλαδή καθυστέρηση. Ο κ. Λοβέρδος κατέληξε λέγοντας ότι αν δεν επιτευχθεί συμφωνία, οι δυο πλευρές θα οδηγηθούν στα δικαστήρια.