Ο Καπλάνης έκλεισε το ΤΕΙ για να μην απεργήσουν οι καθηγητές!

 Γράφει ο Μαγια

Πρωτοφανές! Το Συμβουλίο του ΤΕΙ Πάτρας ανέστειλε την εκπαιδευτική λειτουργία του χθες, ημέρα της γενικής απεργίας, όχι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ανώτατη εκπαίδευση, αλλά για να μην απεργήσουν οι καθηγητές!

Εμπνευστής αυτής της επαίσχυντης απόφασης, που προσβάλλει βάναυσα τα ακαδημαικά ήθη ο πρόεδρος του ιδρύματος Σωκ. Καπλάνης.

Εντονη η αντίδραση του συλλόγου εκτάκτου εκπαιδευτικού προσωπικού:

«Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο  την εντελώς αυθαίρετη, προκλητική και ανήθικη απόφαση του Συμβουλίου του ΤΕΙ Πάτρας για αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας του ......
ιδρύματος την Τετάρτη 15/12, ημέρα της πανελλαδικής-πανεργατικής απεργίας.

Καταγγέλλουμε ανοιχτά το Συμβούλιο του ΤΕΙ Πάτρας και τον Πρόεδρό του κ. Καπλάνη, προσωπικά, για παρεμπόδιση των συναδέλφων ν' ασκήσουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους στην απεργία. Τέτοιες απεργοσπαστικές πρακτικές χρησιμοποιούνται στις χειρότερες καταστάσεις του ιδιωτικού τομέα, όπου οι απεργοί εργαζόμενοι δηλώνονται να έχουν ρεπό για να μη φανεί ότι απεργούν! Φαίνεται πως το ΤΕΙ της Πάτρας "πρωτοπορεί" για ακόμα μια φορά, εφαρμόζοντας ανάλογες μεθοδεύσεις… Σε μια  εποχή όπου όλος ο κόσμος της εργασίας εξαθλιώνεται από την πολιτική της  κυβέρνησης σύμφωνα με τις επιταγές της τρόικας, η Διοίκηση του ΤΕΙ με αυτές τις πρακτικές δηλώνει ξεκάθαρα με ποιο στρατόπεδο είναι. Από τη μεριά μας δηλώνουμε σε όλους τους τόνους πως δε θα τους περάσει».

ΣΣ. Η σκανδαλώδης υπόθεση με τα πλαστά πτυχία εξακολουθεί να κρύβεται κάτω από το χαλί, με τον πρόεδρο του ΤΕΙ να έχει λουφάξει πίσω από τις …διαδικασίες. Κατά τα λοιπά, τάξις και ηθική…