Οι πολίτες έχουν υποχρέωση να μαυρίσουν τα λαμόγια!

Γράφει ο Μαγια

Παρακολουθώντας καθημερινά τους διαφόρους υποψηφίους των αυτοδιοικητικών εκλογών, να παρελαύνουν στα διάφορα κανάλια, σε εκπομπές διά πάσαν νόσο και πάσαν μαλακία, γίνεται φανερό ότι, ένα σημαντικά μεγάλο μέρος από όλο αυτό το συνονθύλευμα των χιλιάδων υποψηφίων μάλλον σε ίδιο οικονομικό, κοινωνικό ή άλλο όφελος αποβλέπουν παρά στην ανιδιοτελή εξυπηρέτηση των συμφερόντων των πολιτών.
Οι αυτοδιοικητικές εκλογές γίνονται σε μια περίεργη συγκυρία για τη χώρα. Βρισκόμαστε στην καρδιά της κρίσης εν μέσω τρόικας και Mνημονίου. Ωστόσο, οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι μόνο για το Μνημόνιο μιλούν! Γνωρίζουν, άραγε, ότι το......
Μνημόνιο προβλέπει πως το κράτος πρέπει να εξοικονομεί 500 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο και για τα επόμενα τρία χρόνια, από το κόστος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης; Πώς θα περικόψουν αυτοί οι άνθρωποι, τους οποίους βιάζονται να καθίσουν τα κόμματα στις καρέκλες του Καλλικράτη, 1.500.000.000 ευρώ στα πρώτα τρία χρόνια της θητείας τους; Απλώς, δεν θα τα καταφέρουν και θα τα φορτώσουν πάνω μας, μαζί με το σύνολο των χρεών που κληρονομούν οι καλλικρατικοί από τους καποδιστριακούς δήμους.
Είναι τοις πάσι γνωστό ότι, οι ΟΤΑ έχουν αναδειχθεί «πρωταθλητές» της διαφθοράς. Οι δήμαρχοι πολιτεύονται ως κομματάρχες: με ρουσφέτια, με ημέτερους, με ταξίματα, με εξαργυρώσεις γραμματίων.
Πρόσφατα δημοσιεύθηκε στην «Καθημερινή» έρευνα με θέμα τους χρεωμένους δήμους. Κεντρικός τίτλος: «Χρέη 1,7 δισ. ευρώ, η προίκα των δήμων».
Ξαναρωτάμε: Το ΣΔΟΕ δεν θα ασχοληθεί με τα οικονομικά των δήμων, που έχουν χρέη; Δεν θα διενεργηθεί εξονυχιστικός έλεγχος στο «πόθεν έσχες» όλων των δημοτικών αρχόντων (οι περισσότεροι ξαναθέτουν υποψηφιότητα), πού είχαν, καθοιονδήποτε τρόπο, σχέση με τον δημοτικό μπεζαχτά;
Πάντως οι ψηφοφόροι έχουν υποχρέωση να αναζητήσουν τους ανιδιοτελείς και να μαυρίσουν τα λαμόγια!