Αθλιότητες του πελατειακού συστήματος…

Γράφει ο Μαγια
 
Ο χώρος της Αυτοδιοίκησης κουβαλάει όλες τις παθογένειες της πολιτικής ζωής. Το (διεφθαρμένο) πολιτικό σύστημα, εχθρεύεται τους άφθαρτους υποψηφίους, με γνώσεις, ικανότητες και διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς. Ετσι, όπως κατ΄ επανάληψη έχουμε τονίσει, η πλειονότητα των πρωταγωνιστών των εκλογών της Κυριακής λειτουργούν ως κακέκτυπα της κεντρικής πολιτικής σκηνής, που μάχονται με παλιομοδίτικους τρόπους για καρέκλες και αξιώματα.
Πάμπολλες οι περιπτώσεις κομματικών υποψηφίων, κυρίως μικρών δήμων, που τους έχουν πάρει από το χεράκι οι έχοντες φεουδαρχική αντίληψη για την πολιτική, τοπικοί βουλευτές.      

Ο βουλευτής Αχαίας του ΠΑΣΟΚ, Θαν. Παπαδόπουλος, λέγεται πως έχει βαλθεί να ξανακερδίσει το στοίχημα της αθλιότητας του πελατειακού συστήματος, με τον άνθρωπό του, που ,,,,,,,,,,,,προωθεί για δήμαρχο στα Καλάβρυτα. Θυμίζει τις δικές του ψηφοθηρικές μέρες, κατά την προεκλογική περίοδο του 2009, που με τα …σεμνά και …ταπεινά «έργα» του είχε κυριολεκτικά εξοργίσει τους συνυποψήφίους του.

Τότε, είχε βουίξει ο τόπος ότι, εκμεταλλευόμενος τη θέση του διευθυντή στην Ενωση  Αγροτικών Συνεταιρισμών Καλαβρύτων, χρησιμοποίησε την «τσιμπημένη» τιμή του γάλακτος προς άγραν ψήφων κτηνοτρόφων, ενώ εξακολουθούν να παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα, που είχαν τεθεί από συνυποψηφίους του σχετικά με το ύψος των προεκλογικών δαπανών του, τις οποίες ποτέ δεν έδωσε στη δημοσιότητα το ΠΑΣΟΚ της διαφάνειας…

Σύμφωνα με καταγγελίες, ο Θαν. Παπαδόπουλος, έχει μεταφέρει στα Καλάβρυτα και εργάζεται πυρετωδώς για την εκλογή του κολλητού του υποψήφιου δημάρχου ακόμη και το μισθοδοτούμενο από τη Βουλή προσωπικό του γραφείου του. Στα δε χωριά του μαρτυρικού δήμου κυκλοφορούν τις τελευταίες μέρες απίστευτες «ιστορίες» παλαιοκομματικής θρασύτητας, καθώς ο …φέρελπις εθνοπατέρας αρέσκεται να «παίζει» με τη φτώχεια και την αγωνία των ταλαίπωρων συμπολιτών του.

 

ΣΣ 1. Ούτε οι πόροι, ούτε οι αρμοδιότητες, ούτε ο αναπτυξιακός ρόλος των νέων δήμων φαίνεται να πονοκεφαλιάζουν την πλειοψηφία των υποψήφιων. Ο καημός τους είναι πως θα ικανοποιηθούν οι προσωπικές φιλοδοξίες τους.
ΣΣ 2.  «Καλλικράτης» είναι η κωδική ονομασία της νέας διοικητικής διάρθρωσης της χώρας. Ουδεμία σχέση έχει με …θεατρική επιθεώρηση. Το διευκρινίζουμε επειδή δεν είναι λίγοι αυτοί, που νομίζουν ότι, στις εκλογές οι τοπικές κοινωνίες θα κληθούν να επιλέξουν …νούμερα.