Νίκησαν οι οργανωμένες μειοψηφίες των κουμανταδόρων…

Γράφει ο Μαγια

Νομίζετε ότι, οι πολίτες, είτε δια της αποχής, είτε δια της συμμετοχής τους τιμώρησαν τη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης; Μάλλον για το μη χείρον ψήφισαν, μέσα σε ένα κλίμα αμηχανίας και απαισιοδοξίας. Εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους στην κυβέρνηση, εδραίωσαν τον Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ, χωρίς να τον εμπιστεύονται ως εναλλακτική λύση και ξαναθύμισαν πόσο κακό κάνει στον τόπο ο κατακερματισμός της Αριστεράς.

Ας μη βαυκαλίζονται, κυβέρνηση και κόμματα ότι, κέρδισαν τις εκλογές.

Όταν η πλειοψηφία των εγγεγραμμένων απέχει ή ρίχνει λευκή και άκυρη ψήφο, τότε έχουν διαρρηχθεί οι σχέσεις πολιτικής εκπροσώπησης και αντιπροσώπευσης. Οι νικητές των εκλογικών ντέρμπι δεν εκπροσωπούν ούτε το 20% των πολιτών και εκφράζουν τις οργανωμένες μειοψηφίες των κουμανταδόρων.

Πώς να διαβάσουν το μήνυμα κυβέρνηση και αντιπολίτευση όταν δεν βλέπουν πέρα από τον μικροκομματικό τους μικρόκοσμο;

 

ΣΣ1. Η σιωπηλή πλειοψηφία μπορεί να μην εκφράζει μόνο την αντίθεσή της στο διεφθαρμένο κράτος των κομμάτων, αλλά και την παραίτηση από την προσπάθεια για τη βελτίωση ή την απαλλαγή του.

ΣΣ2. Το 75% των πολιτών είναι απέναντι στο Μνημόνιο (σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που............ παρουσίασε ο Σκάι), αλλά μέχρι εκεί…Αντε (κάποιοι), ίσαμε τον θρίαμβο του Ηλία Ψινάκη στο «αντιμνημονιακό» ψηφοδέλτιο του Ν. Κακλαμάνη -κάτι όχι ιδιαίτερα εκπληκτικό αν σκεφτούμε την προ πολλού δρομολογημένη νόθευση της Βουλής με πρόσωπα του λαϊφστάιλ, ηθοποιούς, αθλητές, γυμνάστριες, σεξολόγους και, όπου να 'ναι, μαγείρισσες και μέντιουμ…