TΗΣ … ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ Η ΚΑΤΑΡΑ



Γράφει ο Λυσίας

Τα μάθατε ; τα μάθατε ;
Το κύμα των αποχωρήσεων στην ΕΡΤ, συνεχίζεται …
Ένας ένας οι διαπλεκομενοι φεύγουν … Ήδη όπως έχουμε γράψει, ο πολυς Αντώνιος (όχι ο Μέγας, ο μικρός και ασήμαντος) Ανδρικακης, που έφερε το Ραδιόφωνο πίσω, στην εποχή  του ξεκινήματος του στο Ζάππειο, είναι πλέον, παρελθόν … Γιαυτο και δεν ακούγεται, έχει παντελώς λουφάξει, η παρτενέρ του, Μαργαρίτα Μυτιληναίου, που ασκούσε κι αυτή συνδιοικηση στο ραδιόφωνο …
Έχει αράξει στη γωνιά της και καραδοκεί . Οργανώνεται … Περιμένει τον … καινούργιο Ανδρικάκη, για να του την πέσει, ως παντογνώστρια. Και επί παντως επι στητού ….
Φεύγουν που λέτε πολλοί. Αδειάζει το μαγαζί, από τους πρώτους μήνες του νέου χρόνου . Διαλύεται (πραγματικά κρίμα) το κινηματογραφικό τμήμα της ΕΡΤ, γιατί όλα σχεδόν τα μέλη του, συνταξιοδοτούνται.
Άξιοι πραγματικά δημιουργοί, όπως ο .........Δημήτρης Τραγαλος, ο Γιάννης Στεφάνου, ο Λαουδης, ο Αγγέλου, και άλλοι κινηματογραφιστές με σπουδαία εμπειρία … κλείνει μια σελίδα της ΕΡΤ, μια ιστορική πραγματικά πτυχή, αυτού του γίγαντα, του πολιτισμού μας …
Μαζί τους φεύγει και η σκληροπυρηνική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Νίκος Σφετσας που με περιορισμένες ικανότητες, είναι αλήθεια, ανέλαβε, λογω … κομματικής πειθαρχίας το ιστορικό αρχείο  της ΕΡΤ.
Φεύγει ο σπουδαίος μοντέρ, Τάκης Κουμουνδούρος , ο οποίος είναι τώρα, πρόεδρος της επιτροπής κοστολόγησης . Και απορώ, πως αυτός, ο συγκροτημένος άνθρωπος, αφήνει να περνανε, όλες αυτές οι σειρές, που περνανε, με αυτούς τους εξωπραγματικούς, από κάθε έννοια λογικής, προϋπολογισμούς ….
Αν θέλει να ενισχύσει το ισχνό πλέον, εφάπαξ της ΕΡΤ, είναι άλλο θέμα …
Αποχωρήσεις  λοιπόν, αποχωρήσεις πολλές …
Με τελευταία, αυτή του πολύ (και ελάχιστου) Ανδρικάκη .
Πως λέμε δηλαδή ‘’Πολλά βαρύ και όχι’’ ; Ε, Ένα-ένα τα όχι φεύγουν …
Κάποια από αυτά (Κεκης-Καλημέρης-Λουκακος-Ανδρικακης) ελπιζοντας στην μετά Παπανδρέου περίοδο, να επιστρέψουν . Ως … αντιστασιακοί !
Βέβαια, για τον τελευταίο, τον ασημαντουλη Αντώνιο, μην τον δείτε κι αυτόν, όπως τον κολλητό του Παναγόπουλο, στο άσυλο του Νέου Φαλήρου .
Στο Αλαφουζιο ίδρυμα.
Το θέμα είναι, ότι η ΕΡΤ είναι  σαν την Λερναία Ύδρα . Ένας ανίκανος φεύγει, δέκα άλλοι ξεπετάγονται .  Γνωστό αυτό ….
Πάντως το καλό είναι, για την ραδιοφωνία το γεγονός πως ο Ανδρικακης είναι πλεον παρελθόν .  Ποιος ανέλαβε τη θέση του ;
Ε, όλοι το διαβάσαμε, όλοι το μάθαμε …
Ο συνθέτης Αλέξης Παπαδημητρίου . Δουλεύει καλά, βλέπετε το ίδρυμα Ωνάση, στο οποίο πρόεδρος είναι ο αδελφός του .
Όλα τα ‘’τζάκια’’ από τα ‘’καυσόξυλα’’ της ΕΡΤ συντηρούνται .
Τι να πη κανείς, για την … κακομοιριά της κιαυτηνης ….
Το παρήγορο ξέρετε, είναι, το ότι θα ακούμε πια, πολλά τραγούδια …
Για να μας … «πνίγουν» τα παρατράγουδα….
Από την τηλεόραση, λόγω Χυτήρη, θα βλέπουμε Φαραντούρη …..
Και από το ραδιόφωνο, λόγο Παπαδημητρίου, θ’ ακούμε Δάρρα …
Έτσι . Για να νοσταλγήσουμε … Χουλιάρα ….
Και να βλαστημάμε  ΤΗΣ  ΜΟΙΡΑΣ  ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΑ ….

ΛΥΣΙΑΣ