H EΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Η ΟΧΙ ;

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΛΥΣΙΑΣ

Η κυρία Λένα Χοϊδά, όπως είναι ήδη γνωστό, με άνωθεν εντολή, επέστρεψε στα καθήκοντα της . Δηλαδή στην οργάνωση εκπομπών .
Παλαια υπάλληλος, από της αρχές της δεκαετίας του 80 και καλή στο αντικείμενο της είναι, ως  γενική διευθύντρια όμως και παλαιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, δεν άφησε καμία επιθυμία του συντρόφου της στην ιδεολογία, Θανάση Παπαγεωργίου, Προέδρου του Δ.Σ. που να μην την ικανοποιήσει ….
Μοίρασαν παραγωγές, όπου μπορούσαν … Μέχρι και στον πρώην Υπουργό του Καραμανλή και του Μητσοτάκη, Ιωάννη Βαρβιτσιώτη, με υψηλότατη μάλιστα αμοιβή και εξαιρετικά υψηλό κόστος παραγωγής.
Ακούστηκε βέβαια, ότι θα επανεξεταστούν  αυτές οι αναθέσεις . Για να δούμε ….
Πέρα από την κυρία Χοϊδά όμως, που ως διευθύντρια αποτελεί παρελθόν, για την διοίκηση του 4ου  ορόφου της ΕΡΤ και τον ασκούντα χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου, Θανάση Παπαγεωργίου, δικηγόρου και ΠΑΣΟΚ στις ιδιότητες … (μάλλον αλλάξτε σειρά, βάλτε το ΠΑΣΟΚ πρώτα , γιατί χωρίς αυτό η επαγγελματική του ιδιότητα, δεν λέει τίποτα) υπάρχει και τριτος στην παρέα, που εξακολουθεί να κατέχει την θέση του, με αμφίβολα, πραγματικά, προσόντα ….
Πρόκειται για τον μοντέρ Τάκη Κουμουνδούρο, που η κ. Χοϊδά, τον διόρισε πρόεδρο της επιτροπής κοστολόγησης, και που αυτός, έβαζε και βάζει , φαρδιά – πλατιά , την υπογραφή του, κάτω από .............κάθε έγκριση . Έγκριση αυτών των υπέρογκων ποσών, που βλέπουμε να περνανε, για διάφορες σειρές, υμετέρων. Και μας λούζει …. Κρύος ιδρώτας .
Γιατί άραγε ; Ο έμπειρος τεχνικός κ. Κουμουνδούρος, δεν γνωρίζει να κοστολογήσει μια εκπομπή ; Ως παλαιός μοντέρ, δεν γνωρίζει πόσες ώρες μοντάζ, χρειάζεται μια εκπομπή ; Γιατί λοιπόν, εγκρίνει ογδόντα ώρες, όταν ξέρει, ότι για το συγκεκριμένο, απαιτούνται δεκαπέντε ; Για να ανέβει το κοστολόγιο ; Γιατί άπλα, υπογράφει κοστολόγια, για να έχει όφελος ο εκτελών χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου ;  Μήπως ωφελημένος βγαίνει και ο κ. Κουμουνδούρος, που τον χωρίζουν πια λίγοι μήνες από την συνταξιοδότησή του ;
Και θέλει το …πάρτι, να του αφήσει καλές αναμνήσεις ;
Να γιατί η ΕΡΤ πάει κατά διαόλου …..

ΛΥΣΙΑΣ