Η Θέμις έχει νεύρα... και πολλά μάλιστα

 Ελλην Φορολογούμενος


Την πίπα της ειρήνης θα καπνίσουν τα κοινοβουλευτικά κόμματα ( αν και από προχθές απαγορεύτηκε το κάπνισμα σε όλους τους δημοσίους χώρους)  με ένα έθιμο των ινδιάνικων φυλών, που συνέβαινε μετά από μάχες που γίνονταν για τον έλεγχο κάποιων περιοχών, έτσι σκοπεύουν οι αρχηγοί των ελληνικών κομμάτων να κηρύξουν το πέρας του γνωστού σκανδάλου που ταλάνισε την κοινή γνώμη επί τρία χρόνια.
Το έθιμο αποσκοπούσε στην ανακωχή και στην ειρήνευση.
Εκεί λοιπόν οι Ινδιάνοι κάπνιζαν γύρω απ’ τη φωτιά την πίπα της ειρήνης.
Ο συγκεκριμένος όρος βασίζεται στο συγκεκριμένο έθιμο και υποδηλώνει την ανάγκη για ειρήνευση, μετά από............
ένα μεγάλο καυγά. Η εκφορά της φράσης στην περίπτωση αυτή λέγεται με χιουμοριστική διάθεση, ώστε να σπάσει ευκολότερα ο πάγος που έχει δημιουργηθεί από μια κακή στιγμή. Ωστόσο η αποτελεσματικότητα της χρήσης αυτού του επικοινωνιακού τεχνάσματος, εξαρτάται από τη συγκυρία, το δέσιμο που ήδη υπάρχει μεταξύ των πρωταγωνιστών του καυγά, αλλά και από τον χαρακτήρα τους.

Ο όρος, μπορεί να έχει και εντελώς διαφορετικό νόημα, αφού η λέξη πίπα λόγω παρομοίωσης του «γνωστού» οργάνου και σχήματος παραπέμπει στον στοματικό έρωτα. Σε αυτή την περίπτωση η προσθήκη της λέξης ειρήνης, λειτουργεί ως αλατοπίπερο, κάνοντας πιο νόστιμη, πιο δελεαστική την περίπτωση. Δίνεται δηλαδή μια άλλη νότα στα πράγματα. Αλλάζει το περιτύλιγμα. Δίνεται ας πούμε, μια άλλη οπτική στα πράγματα. Και οπωσδήποτε όπως μετά από κάθε μάχη, έτσι και μετά από μια ερωτική μάχη, θα μπορούσε να καπνιστεί καπάκι μια πίπα της ειρήνης. Πολυχρηστική πί
πα, ε;