ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΠΝΙΓΟΥΝΕ


ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ
           Το γνωρίζουμε και το ξαναδιαπιστώνουμε. Η Λούκα Κατσέλη δεν είναι από τους ευνοούμενους και υπερπροβαλόμενους υπουργούς των μεγάλων ΜΜΕ. Όσο περνάει επομένως από το χέρι τους θα πνίξουνε ότι καλό βγαίνει και ανακοινώνει, και από τη νέα θέση της. Θέλετε γιατί είναι ένα από τα άτομα του υπουργικό συμβουλίου που δίνει φιλολαϊκό στίγμα-ο άλλος είναι ο Δημήτρης Ρέππας- , θέλετε γιατί ο σύζυγος της Γεράσιμος Αρσένης αποτελεί ακόμα πόλο φόβου για τους εσωκομματικούς αντιπάλους του, θέλετε γιατί η Λούκα τους χάλασε τα σχέδια αφού έπρεπε κατά τις υποδείξεις τους να μείνει εκτός υπουργικού συμβουλίου και δεν το κατόρθωσαν – μην ξεχνάμε ότι ήταν η παραγωγικότερη υπουργός σε νομοσχέδια τα οποία ήταν εννιά, και τα πέρασε με αφάνταστο μπουνίδι από τον πόλεμο συμφερόντων που της γινόταν- ενώ το ένα που αφορά στην ανάπτυξη είναι το δέκατο κατατεθειμένο στη Βουλή για συζήτηση-  οπότε συνεχίζουν να πνίγουν τις θετικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει αμέσως με την ανάληψη των καθηκόντων της, ενώ άλλοι ψάχνονται για επικοινωνιακότητα μέσω ηλεκτρονικών ΜΜΕ και εφημερίδων. Σας παρουσιάζουμε τί αλιεύσαμε από το...........
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά που είναι μέτρα που έλαβε η Λούκα Κατσέλη για την Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος:
1.      Δημιουργείται Γραφείο Ενημέρωσης και Συνδρομής Πολιτών στο Πέραμα για την αντιμετώπιση προβλημάτων υπερχρέωσης (π.χ. σε Τράπεζες, Οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας)..
2.     Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης  προχωρά στην άμεση χορήγηση ασφάλισης υγείας σε όλους τους εργαζόμενους της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος που έχουν καταστεί άνεργοι, χωρίς όριο ενσήμων, ως ένα έκτακτο μέτρο λόγω των ιδιαιτεροτήτων και των ιδιαζόντων προβλημάτων της Ζώνης, μέχρι την υλοποίηση της εξαγγελίας του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ο οποίος είπε «κανένας άνεργος χωρίς πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας».
3.     Η υπουργός ζήτησε από τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ να διερευνήσει τη δυνατότητα δημιουργίας ενός ειδικού προγράμματος επιμόρφωσης και κατάρτισης του εργατικού δυναμικού του κλάδου, ώστε να μην χαθεί η σωρευμένη επί δεκαετίες τεχνογνωσία.
4.     Επίσης η υπουργός δεσμεύτηκε για τη διερεύνηση της δυνατότητας μείωσης των προϋποθέσεων χορήγησης του θεσμοθετημένου εποχικού επιδόματος των εργαζομένων της Ζώνης, καθώς και την άμεση εισοδηματική τους στήριξη, στο πλαίσιο πάντα των δημοσιονομικών περιορισμών.
5.     Η υπουργός, σε συνεννόηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΠ, κ. Γ. Ανωμερίτη, διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των Εργαζομένων για την πρόθεση της ΟΛΠ Α.Ε. να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια, ώστε η κατασκευή της νέας πλωτής δεξαμενής τύπου PANAMAX να γίνει στην ευρύτερη περιοχή της Ζώνης.
6.     Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης δεσμεύτηκε επίσης για τη διατήρηση των Μεικτών Επιτροπών Ελέγχου στους εργασιακούς χώρους της ζώνης, για την αναβάθμιση της λειτουργίας και της αποτελεσματικότητάς τους, με γνώμονα την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.
     Αντιλαμβανόμαστε βέβαια ότι κάποια από αυτά τα μέτρα πρέπει να τα κάνει αποδεκτά ο Υπ.Οικ. και παραμένει να δούμε τι θα κάνει το Υπ.Οικ.

Απάντηση

Προώθηση