Τα παραπολιτικά του Ανασχηματισμού


Με αρκετές δόσεις χιούμορ αλλά και αιχμές υποδέχθηκαν ορισμένοι βουλευτές του ΠαΣοΚ τον ανασχηματισμό, ο οποίος, όπως αναμενόταν, ήταν το κυριότερο θέμα συζήτησης στα «πηγαδάκια» της Βουλής.

Μαζέψαμε τα παραπολιτικά για τον ανασχηματισμό από τους ίδιους τους βουλευτες του ΠαΣοΚ και σας τα [αρουσιάζουμε. Αν μη τι άλλο έχουν χιούμορ.


«Γίναμε τώραμια μικρή και ευέλικτη... Κοινοβουλευτική Ομάδα» παρατήρησε χθες μιλώντας στο «Βήμα» η βουλευτής του ΠαΣοΚ κυρία Πέμη Ζούνη, θέλοντας προφανώς να δείξει ότι από τους 157 μέλη που διαθέτει η Κοινοβουλευτική Ομάδα το 1/3 έγιναν είτε υπουργοί είτε αναπληρωτές υπουργοί είτε υφυπουργοί και ορισμένοι μάλιστα προτού συμπληρώσουν καν 12μηνη θητεία στη Βουλή.
 

Ο κ. Αθ. Παπαγεωργίου, οικονομολόγος, βουλευτής Πιερίας, επεσήμανε σε «πηγαδάκι» βουλευτών ότι........

"δεν είναι δυνατόν ένα καθαρά οικονομικό υπουργείο, όπως το νέο υπουργείο Ανάπτυξης, να έχει έναν υπουργό, τον κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, και τρεις υφυπουργούς, τους κκ. Ξυνίδη, Ρόβλια και Ρήγα, όλους δικηγόρους και κανέναν οικονομολόγο. Το ίδιο συμβαίνει,  και στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου τόσο ο υπουργός κ. Κ. Σκανδαλίδης όσο και οι υφυπουργοί κυρία Μελίνα Αποστολάκη και κ. Ι. Κουτσούκος δεν είναι αγρότες."

 «Τι θα γίνει τώρα; Θα κάνουν αγροτική πολιτική από το... Da Capo;» διερωτήθηκε. Ο επίσης οικονομολόγος, βουλευτής Σερρών κ. Ευ. Κουτμερίδης μιλώντας για τον ανασχηματισμό είπε ότι έγινε για «την καλύτερη διαχείριση της κρίσης  


 Ο ηθοποιός κ. Ι. Βούρος ετάχθη υπέρ του ανασχηματισμού, λέγοντας ότι τον θεωρεί «ιδιαίτερα χρήσιμο για την περίοδο που διανύουμε», ενώ σχολίασε και τον μεγάλο αριθμό των μελών της κυβέρνησης: «Χρειάζονται, νομίζω, πολλά χέρια για τη βρώμικη δουλειά»

Ο κ. Γ. Λιάνης,  ήθελε τον σχηματισμό «λιγότερο ευρύ, λιγότερο παχύ και να ήταν πολύ πιο ευκίνητος και πολύ πιο συγκεκριμένος» .
 

Ο κ. Αθ. Αλευράς φαινόταν ενοχλημένος με κάποιες «επιτροπές» που ξαφνικά εμφανίστηκαν χθες, λέγοντας ότι «πρέπει να υπάρχουν νομοθετημένα κυβερνητικά όργανα» και ότι «μεγάλη κυβέρνηση σημαίνει ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα συντονισμού για να μπορέσει να κερδίσει το στοίχημα».

Παράπονα εκφράζουν κυρίως οι αρχαιότεροι σε θητεία ή ηλικία βουλευτές, επισημαίνοντας: «Κλήθηκε και η... ΕΣΣΟ μας με την υπουργοποίηση των κκ. Χυτήρη, ετών 65, και Διαμαντίδη , ετών 62, αλλά εμείς πάλι μείναμε απέξω».