Πως θα γίνει η περαίωση. Ολες οι αποφάσεις του Υπουργείου


Όλες τις επιχειρήσεις με ετήσιο τζίρο μέχρι 20 εκατομμύρια ευρώ, προτείνει το υπουργείο Οικονομικών να αφορά η ρύθμιση περαίωσης.

Στις προτάσεις που έδωσε την Τρίτη στη δημοσιότητα, ενόψει της ευρείας σύσκεψης επιμελητηρίων και παραγωγικών φορέων περιλαμβάνονται και τα ελάχιστα ποσά πληρωμής για κάθε ανέλεγκτη χρήση.

Αυτά ξεκινούν από 400 ευρω για επιτηδευματία χωρίς βιβλία ή βιβλία πρώτης κατηγόριας, από 700 ευρω για βιβλία β' κατηγόριας και από χίλια ευρω για βιβλία γ' κατηγόριας.

Σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης του φόρου παρέχεται έκπτωση 10% ενώ σε περίπτωση τμηματικής καταβολής ο .........
φορολογούμενος πληρώνει προκαταβολή 25% ενώ ο αριθμός των δόσεων φτάνει τις 12 η κάθε μία εκ των οποίων δεν μπορεί να είναι χαμηλότερη των 500 ευρώ.

Στη ρύθμιση προτείνεται να ενταχθούν και υποθέσεις που εκκρεμούν στα διοικητικά δικαστήρια και δεν έχουν συζητηθεί σε δεύτερο βαθμό.

Αντίθετα προτείνεται η εξαίρεση των υποθέσεων για τις οποίες δεν έχει υποβληθεί μέχρι τις 31 Αυγούστου του 2010 δήλωση φόρου εισοδήματος ή εκκαθαριστική δήλωση ΦΠΑ για κάποιες από τις ανέλεγκτες χρήσεις.

Επίσης εξαιρούνται οι ανέλεγκτες υποθέσεις για τις οποίες υπάρχουν κατασχεμένα ανεπίσημα βιβλία ή στοιχεία καθώς και υποθέσεις φορολογίας πλοίων, ακίνητης περιούσιας και μεταβίβασης ακίνητων, κληρονομιών, δωρεών και γονικών παροχών.