Η ειρήνη κράτησε 48 ώρες!


Δεν βάζουν μυαλό οι παράγοντες. Όσοι μιλούσαμε για υποκριτική στάση όταν πριν από δύο ημέρες στο Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας αποφάσιζαν ανακωχή για τα θέματα της διαιτησίας, δικαιωνόμαστε πανηγυρικά. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ζήτησε την αποπομπή του Τεροβίτσα και την «ενθρόνιση» Βασσάρα, χωρίς να έχει λάβει σχετική εξουσιοδότηση από τη Λίγκα. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού, βάζοντας τέλος σε μια δήθεν εκεχειρία διάρκειας… 48 ωρών....
Το Δ.Σ. της ΕΠΟ την Παρασκευή διεξήχθη παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη, με τον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού και πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας, να αναλαμβάνει την πρωτοβουλία (χωρίς να έχει εξουσιοδοτηθεί από τον συνεταιρισμό) να ζητήσει αλλαγές στην ηγεσία της διαιτησίας. Συγκεκριμένα, πρότεινε την αποπομπή του Βασίλη Τεροβίτσα από την προεδρία της ΚΕΔ και την αντικατάστασή του από τον διευθυντή ανάπτυξης της διαιτησίας, Κύρο Βασσάρα!

Ο πρώτος που αντέδρασε ήταν ο αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού και μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ, Τζόνι Βεκρής: «Τι είναι αυτά που λέτε κύριε Μαρινάκη; Δεν είπαμε τέτοια πράγματα στο συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας». Ο πρόεδρος της διοργανώτριας του απάντησε ότι εκφράζει προσωπικές απόψεις και όχι την άποψη της λίγκας, για να του επισημανθεί πως εντός του Δ.Σ. της ομοσπονδίας εκπροσωπεί τον συνεταιρισμό και όχι τον Ολυμπιακό.

Άπαντες αιφνιδιάστηκαν και φυσικά υπό αυτές τις συνθήκες, η πρόταση Μαρινάκη δεν μπορούσε να μπει σε συζήτηση. Σε κάθε περίπτωση, από την ΕΠΟ δεν φέρονται διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε αλλαγές στη διοίκηση της διαιτησίας, ενώ και η άποψη των ΠΑΕ επί του θέματος παραμένει άγνωστη.

Η κίνηση, πάντως, του Βαγγέλη Μαρινάκη να αναλάβει αυτή την πρωτοβουλία, προκάλεσε την έντονη αντίδραση, αρχικά της ΑΕΚ και στη συνέχεια του Παναθηναϊκού. Η αντίδραση του «τριφυλλιού», εξάλλου, είχε κι άλλους λόγους, μιας και εντός του Δ.Σ. της ΕΠΟ, ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού άφησε αιχμές για το γεγονός ότι οι τρεις αρχηγοί της Εθνικής ομάδας, είναι παίκτες του Παναθηναϊκού! Ο κ. Μαρινάκης υποστήριξε πως και οι ομοσπονδιακοί προπονητές, προέρχονται στην πλειονότητα τους επίσης από τον Παναθηναϊκό!

Αποχωρώντας από τη συνεδρίαση της ομοσπονδίας, ο κ. Μαρινάκης είπε με νόημα: «Ελπίζω να μην χρειαστεί να τα ξαναπούμε το Σαββατοκύριακο». Μόνο που έτσι όπως τα έκαναν οι παράγοντες, με τους… χαμηλούς τόνους της πλάκας και την εκεχειρία-ανέκδοτο, είναι βέβαιο πως δεν θα αργήσουμε να τα ξαναπούμε…

http://www.sport-fm.gr/article/293309