Ασκήθηκε ποινική δίωξη στον Καρακώστα για δωροδοκία στην υπόθεση Siemens


Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο αρμόδιος Εισαγγελέας Εφετών σε βάρος του κ .Παντελή Καρακώστα, μετά την κατάθεσή του ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση της Siemens.

Ο μάρτυρας φέρεται να παραδέχθηκε ενώπιον των βουλευτών ότι διακίνησε το 1998 χρηματικά ποσά προερχόμενα από τα λεγόμενα «μαύρα ταμεία» της Siemens.

Σε βάρος του ασκήθηκε, σήμερα Παρασκευή, ποινική δίωξη για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ενώ ο εισαγγελέας Εφετών εξέδωσε και διάταξη με την οποία απαγορεύεται στον κ. Καρακώστα η έξοδος από τη χώρα.

Ο κ. Καρακώστας, όπως προκύπτει από τους λογαριασμούς του φερόμενου ως διαχειριστή των «μαύρων ταμείων» της Siemens κ. Ηλία Γεωργίου πήρε από τον τροφοδότη λογαριασμό 200.000 γερμανικά μάρκα το Νοέμβριο του 1998, την .........ίδια ημέρα που το ίδιο ποσό κατατέθηκε από τον ίδιο πιστωτή στο λογαριασμό A.ROCOS.

Ο ίδιος είπε στους βουλευτές της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής ότι έχοντας σπουδάσει και εργαστεί πολύ στη Γερμανία γνώριζε πολλά στελέχη της Siemens, όπως και τον Γεωργίου που του ζήτησε ως εξυπηρέτηση να δώσει το ποσό σε κάποιον «για τον οποίο η Siemens δεν ήθελε να αποκαλυφθούν τα στοιχεία του»
Ηταν ένας «χοντρός Γερμανός, που δεν θυμάμαι τώρα το όνομά του, αλλά μπορώ να το βρω» είπε στη Επιτροπή, λέγοντας ακόμη ότι από το ποσό αυτό έλαβε προμήθεια το 5%.

Στο ίδιο πρόσωπο, όπως είπε, φέρεται να κατέθεσε άλλα 250.000 μάρκα λίγους μήνες αργότερα, τα οποία όμως έβαλε από την τσέπη του και ποτέ δεν του τα επέστρεψε ο κ. Γεωργίου.