Αθλητική Κουλτούρα


Γράφει ο Τριαντάφυλλος Καρατράντος

Οι σκηνές που εκτυλίχτηκαν στο ΟΑΚΑ θα ήταν ιδανικές για μία καμπάνια ενάντια στη βία, στην οποία θα συμμετείχαν αθλητές. Μόνο με ειρωνεία μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς τα όσα συνέβησαν στον φιλικό αγώνα μπάσκετ Ελλάδας- Σερβίας.
Ότι χρωματιστά γυαλιά και να φορούσε κάποιος πριν από το συγκεκριμένο παιχνίδι, είτε ομαδικά ήταν αυτά είτε εθνικά, πιστεύω ότι θα έσπασαν με βία, όπως η καρέκλα που έπεσε στο κεφάλι του Μπουρούση.
Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για τη συμπεριφορά κανενός από τους παίχτες που συμμετείχαν στα επεισόδια. Σε όποιο σύλλογο και να ανήκουν, από όποια χώρα και αν κατάγονται, ήταν απαράδεκτοι και θα πρέπει να τιμωρηθούν αυστηρά.
Θα πρέπει να τιμωρηθούν αυστηρά όχι μόνο για τη συμπεριφορά τους αυτή καθεαυτή, αλλά και για το μήνυμα που έδωσαν στους νοσηρούς εγκεφάλους της εξέδρας. Σε όλους αυτούς που έχουν κάνει αυτοσκοπό τους τη........
βία. Πόσο ανακουφισμένοι θα γελούσαν μετά από αυτές τις σκηνές ροντέο.
Ποτέ δεν θα μπορέσει το υγιές κομμάτι του αθλητισμού να απομονώσει τη βία των φανατικών όσο υπάρχουν τέτοιες συμπεριφορές. Πρέπει να τους δείξουμε στην πράξη ότι δεν έχουν θέση στον αθλητισμό. Και αυτό θα γίνει μόνο όταν αλλάξουν κουλτούρα όλοι οι παράγοντες του αθλητισμού, και κυρίως οι αθλητές οι ίδιοι.
Αυτό χρειαζόμαστε, μία νέα αθλητική κουλτούρα. Μακάρι αυτή η μελανή σελίδα να σηματοδοτήσει την ανάδυση της. Μέχρι τότε όμως, πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι η βία δεν έχει καμία θέση στα γήπεδα.