Πάτρα: Το μπάχαλο, το …λάβαρο κατά του Μνημονίου και η …γίδα…

Γράφει ο Μαγια

«Αμνημόνευτες» καταστάσεις στη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης και Αποχέτευσης Πάτρας. Ο αρμόδιος για την εκκαθάριση της μισθοδοσίας, που τυγχάνει να είναι και συνδικαλιστής εκμεταλλευόμενος το μπάχαλο, που επικρατεί στην επιχείρηση άδραξε την ευκαιρία να σηκώσει το …λάβαρο της επανάστασης κατά του Μνημονίου. Επικαλούμενος την «ασάφεια των σχετικών οδηγιών» μόλις την περασμένη εβδομάδα «συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις» και προέβη στην προβλεπόμενη περικοπή των αποδοχών των μισθωτών.

Το θέμα, που αποκάλυψε η εφημερίδα «Πελοπόννησος» έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στην Πάτρα, ενώ αναμένεται να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιες ελεγκτικές Αρχές. Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αποκαλυφθούν τα προβλήματα, που πνίγουν την άλλοτε κραταιά δημοτική επιχείρηση, στην οποία προεδρεύει ο ........
εκλεκτός του Φούρα, δημοτικός σύμβουλος και …εργολάβος, Χρ. Μπακαλάρος.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε:

Την σαφή παραβίαση του νόμου, αφού ο ισολογισμός εισήχθη για ψήφιση τον … Αύγουστο.

Την παραβίαση του νόμου για τον «Καλλικράτη», που ορίζει συγκεκριμένα καθήκοντα για τη διοίκηση, τα οποία έπρεπε να είχαν δρομολογηθεί από τον Μάιο.

Τα μηδενικά ταμειακά διαθέσιμα (εδώ υπάρχει πολύ ψητό…)

Τη μη κάλυψη της χηρεύουσας θέσης του γεν. διευθυντή, μετά την αποχώρηση του Δ. Κοσμόπουλου, που ανέλαβε να …σώσει και το νοσοκομείο Αιγίου.

Τη μη πλήρωση της θέσης του προισταμένου της υπηρεσίας Εσόδων κλπ κλπ.

Σ.Σ. Επειδή ρωτάτε να μάθετε τους λόγους, που οδήγησαν τον Φούρα, στην …λιποταξία, σας παραπέμπω, προς το παρόν , στη δήλωση του πρώην στενού συνεργάτη του και προέδρου της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, Δημ. Δημητρόπουλου, στο «Φως», πριν λίγες μέρες: «Είναι γνωστό γιατί ο Φούρας φεύγει. Γιατί τον έπιασαν με τη γίδα στην πλάτη»…!!!