να το φως

Γράφει ο Ελλην Φορολογούμενος

Κόντρα στο μνημόνιο της τρόικας που υπαγόρευε τριετές πάγωμα των αυξήσεων στους μισθούς, υπογράφηκε χθες μεταξύ της ΓΣΕΕ και των εργοδοτικών οργανώσεων η νέα τριετής Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Με τη νέα σύμβαση κατοχυρώνονται ο 13ος και ο 14ος μισθός, που αναγνωρίστηκαν με νομική ρήτρα ως τακτικές αποδοχές και προβλέπονται συμβολικές- αυξήσεις στα όρια του ευρωπαϊκού πληθωρισμού για το 2011 και το 2012. Φέτος και ως τον ερχόμενο Ιούλιο δεν θα γίνει καμία αύξηση.
Έκπληξη όμως προκαλεί η στάση της ΓΣΕΕ που ενώ βλέπει να γκρεμίζεται γύρω της κάθε εργατικό δικαίωμα και κάθε κεκτημένο δεν έκανε το αυτονόητο . Να επιβάλει την υπογραφή ενός μνημονίου με την κυβέρνηση και τον......... ΣΕΒ που να δεσμεύει από δω και στο εξής τον οποιοδήποτε να πιέσει στο μέλλον μισθούς , ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα , σαν μια αντιστήριξη στις κατραπακιές που υπέστησαν οι εργαζόμενοι , οι οποίοι είναι αυτοί και που πλήρωσαν το μάρμαρο της σωτηρίας της χώρας από την χρεοκοπία.
Να επιβάλει η ΓΣΕΕ ένα μνημόνιο που να δεσμεύει την βουλή να στείλει τα λαμόγια στη φυλακή και τα κλεμμένα να παν στη θέση τους και ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι τα υποζύγια ενός σάπιου παραπαίοντος συστήματος που άλλοι τρώνε και οι εργαζόμενοι καλούνται μόνο για να πληρώσουν τον λογαριασμό.
Και τέλος ότι καμία βουλή δεν θα πρέπει να μπορεί στο μέλλον να «νομοθετεί» , αλλά οι εργατική νομοθεσία θα αλλάζει μόνο με δημοψήφισμα.

Να πει ότι τέρμα τα δίφραγκα , ότι δώσαμε- δώσαμε και ότι το μόνο σάλιο που μας έμεινε είναι μόνο για φτύσιμο.