Παράκληση.


Γράφει η Ιδεοπηγή.


Ψάχνοντας στα ιστολόγια βρίσκεις κείμενα αξιόλογα με πρωτοποριακές ιδέες, εμπεριστατωμένα και τεκμηριωμένα.

Η Ελληνική γλώσσα είναι τόσο πλούσια και εκφραστική που μας δίνει άπειρες δυνατότητες.

Μερικοί κειμενογράφοι όντας μορφωμένοι, με επιστημονική κατάρτιση και μεγάλη άνεση στη χρήση της Ελληνικής, χωρίς να θέλω «προς θεού» να τους μειώσω, γράφουν πολύ σημαντικά πράγματα αλλά νομίζουν ότι απευθύνονται σε ειδικούς. Τα κείμενά τους αξιόλογα όπως προείπα είναι δυσνόητα από πολλούς ( σαν εμένα ) με αποτέλεσμα ο μέσος αναγνώστης να μη τα διαβάζει. Αυτό σημαίνει ότι πολλές ..........προτάσεις και ιδέες να μη γίνονται κτήμα πολλών αναγνωστών.

Η φτωχή μου γνώμη και παράκληση είναι:

Αφού έχετε την άνεση, την γνώση και τη διάθεση το κείμενό σας να διαβαστεί γράψτε το σε πιο απλή και εύληπτη γλώσσα. Είναι κρίμα να μην ενημερώνονται οι αναγνώστες.

Η χρήση της Ελληνικής όταν απευθύνεται κάποιος σε ειδικούς μπορεί να είναι βαθιά επιστημονική και δυσνόητη για τους μη ειδικούς. Στο διαδίκτυο όμως απευθύνεστε στο ευρύ κοινό.

Δεν πρέπει να σας επηρεάζουν μόνο οι κρίσεις, το κείμενό σας ήταν πολύ καλό και σε άριστα Ελληνικά αλλά και η εύκολη κατανόησή του από τον μέσο αναγνώστη, αυτό δεν σημαίνει χρήση γλώσσας «πεζοδρομίου» απλώς πιο επεξηγηματική.

Μη μας ταλαιπωρείτε σαν τους πολιτικάντηδες με τον ακαταλαβίστικο και «ξύλινο» λόγο τους.

Φιλικά.