Κυβέρνηση …ρεπόρτερ!!!


Γράφει ο Μαγια

«Μπατίρηδες» με... λιμουζίνες! Περίπου 6.000 κάτοχοι πολυτελών ΙΧ, που, είχαν το θράσος -με την ανοχή του συστήματος να δηλώνουν στην Εφορία εισοδήματα φτώχειας, κάτω από 10.000 ευρώ, λαμβάνοντας σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και το …επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, έπεσαν στα δίχτυα του ΣΔΟΕ.
Η είδηση μπορεί να προκαλεί αίσθηση, ωστόσο αποτελεί μια πραγματικότητα την οποία όλοι λίγο ώς πολύ γνωρίζουμε. Το διεφθαρμένο και χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα έχει αναγάγει την κλεπτοκρατία και σε τρόπο κοινωνικής ανέλιξης και καταξίωσης. Οι πολίτες, που δεν καταδέχθηκαν να βάλουν χέρι στον κρατικό μπεζαχτά εξοργίζονται όταν βλέπουν την κυβέρνηση να λειτουργεί ως …ρεπόρτερ. Η αποκάλυψη των ποικιλόμορφων τρωκτικών πρέπει να συνοδεύεται και από την παραδειγματική τιμωρία τους. Αλήθεια, τι απέγινε η υπόθεση με τους …πένητες γιατρούς του Κολωνακίου και τους πολυεκατομμυριούχους συναδέλφους τους στην Πάτρα; Ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Κουκουλώθηκε; Παρήλθαν τόσοι μήνες δίχως να έχει οδηγηθεί έστω ένας στο εδώλιο του κατηγορουμένου!

Όταν ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζής, φθάνει στο σημείο να ρωτήσει, ρητορικά, βουλευτές-μέλη της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής εάν έχουν δει κανέναν επώνυμο να δικάζεται, τότε δεν υπάρχει ελπίδα επιστροφής των κλεμμένων!...