Θυσιαζόμαστε για τα κέρδη της γερμανικής εξοπλιστικής βιομηχανίας!!!


Γράφει ο Μαγια

Πολλοί εξακολουθούν να απορούν, που η κυβέρνηση κάνει τα εντελώς αντίθετα από εκείνα που εισηγούνται οι διαπρεπείς οικονομολόγοι και όχι μόνο, επιμένοντας στον γερμανικής έμπνευσης μονόδρομο του ελληνικού «πειραματόζωου».

Αναδιαπραγμάτευση του χρέους θα έπρεπε να είχε ζητήσει η Ελλάδα, λέει ο Βρετανός Νάιαλ Φέργκιουσον, καθηγητής του Χάρβαρντ. Μάλιστα μπορεί να το κάνει και τώρα. Διαφορετικά, η χώρα θα βαδίσει προς πτώχευση και κυβερνητική κρίση...

Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», επισημαίνει: «Το κέντρο βάρους μπορεί να πέσει στην επιμήκυνση του χρέους, η οποία από μόνη της μπορεί να βελτιώσει σοβαρά τα πράγματα. Αυτό μπορούσε να το έχει κάνει η κυβέρνησή σας πριν από έξι μήνες, ώστε να αποφύγει το μέγα σοκ των οδυνηρών μέτρων, αλλά μπορεί να το κάνει ακόμη και σήμερα. Να πει, δηλαδή, στους πιστωτές της: Δεσμευθήκαμε σε ένα πρόγραμμα που αποδεικνύεται ανεφάρμοστο και μας οδηγεί στην πτώχευση. Αυτό το ενδεχόμενο δεν συμφέρει ούτε εμάς ούτε εσάς. Ελάτε, λοιπόν, να κάνουμε το πρόγραμμα εφαρμόσιμο».

Ιδού, τι τονίζει ο διακεκριμένος οικονομολόγος Τζέιμς Κ. Γκάλμπρειθ, στη «Μοντ»: Από όλη αυτή την ιστορία ο κερδισμένες θα είναι οι ........τράπεζες. Η μόνη απάντηση στο πρόβλημα της μαζικής ανεργίας και των δημοσιονομικών ελλειμμάτων συνίσταται στην αύξηση των δημοσίων δαπανών κι όχι στη μείωσή τους.

Επίσης, ο Γερμανός Μίχαελ Σλεχτ, επικεφαλής οικονομολόγος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Αριστεράς, μιλώντας στην «Αυγή», δεν μασάει τα λόγια του:«Οι Ελληνες -λέει- καλούνται να πληρώσουν τα κέρδη της γερμανικής εξοπλιστικής βιομηχανία. Αυτή τη στιγμή η γερμανική κυβέρνηση ζητεί από την Ελλάδα μείωση μισθών και συντάξεων και απολύσεις, ενώ παράλληλα πιέζει τον Παπανδρέου να τηρήσει τις συμφωνίες αγοράς εξοπλισμών από τη Γερμανία. Με άλλα λόγια ο ελληνικός πληθυσμός καλείται να πληρώσει για τα κέρδη της γερμανικής εξοπλιστικής βιομηχανίας».

Ακούει κανειειειειεειείς;;;