«Για φαί στου Θοδωρή ή στου Μαξίμου για καφέ;»…


Γράφει ο Καφενόβιος

Σε αναβολή κατάθεσης του πορίσματος, λίγων ημερών, οδηγείται η εξεταστική επιτροπή για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, μετά την κατάθεση -βόμβα της διευθύντριας του υπουργείου Γεωργίας, Σταματίνας Μαντέλη, στην ανακρίτρια, όπου εμπλέκει τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Κ. Καραμανλή, Γ. Αγγέλου, τους πρώην υπουργούς Θ. Ρουσόπουλο, Ευάγ. Μπασιάκο, Α. Κοντό και τον υφυπουργό Κ. Κιλτίδη.

Η Σταματίνα Μαντέλη, άφησε καθαρά να εννοηθεί ότι, υπήρξε κεντρικός σχεδιασμός από το μέγαρο Μαξίμου. Περιέγραψε, άλλωστε, με λεπτομέρειες πως οι μοναχοί Εφραίμ και Αρσένιος με τηλεφωνήματα, στους Ρουσόπουλο και Αγγέλου, που γίνονταν μπροστά της, την πίεζαν να συναινέσει στις ανταλλαγές και στην εκχώρηση των ακινήτων. Είπε, πάντως, ότι τον Αρσένιο τον έστειλε σε εκείνη ο πρώην υπουργός Γ. Δρυς το 2003 επί ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια, ο Αρσένιος ......
απευθυνόταν με τα μικρά ονόματα στους Ρουσόπουλο και Αγγέλου, ενώ δεν δίστασε να μεταφέρει επί λέξει τηλεφώνημα του μοναχού Αρσένιου προς τον Γ. Αγγέλου:

«Γιάννη καλημέρα. Εχουμε κατέβει με τον γέροντα στην Αθήνα (σ.σ.: τον Εφραίμ). Είμαι στο γραφείο της κ. Μαντέλη, πρέπει να συνεννοηθούμε για να βρεθούμε το βράδυ στου Θοδωρή (σ.σ.: Ρουσόπουλου) και να σου πω ότι υπάρχει πρόβλημα με την Ουρανούπολη και γι' αυτό πρέπει να πάρεις τηλέφωνο τον Μπασιάκο αμέσως...».

Σε άλλο τηλεφώνημα στο ίδιο πρόσωπο ο μοναχός έλεγε: «Γιάννη, θα φάμε το βράδυ στου Θοδωρή μαζί ή θα έρθω αύριο στου Μαξίμου για καφέ;».

Πρόκειται για αποκαλύψεις οι οποίες οδηγούν, σύμφωνα με μέλη της εξεταστικής επιτροπής, στο ότι πρέπει πλέον να κληθεί ως μάρτυρας και ο Κ. Καραμανλής. Υπέρ της κλήσης Καραμανλή τάσσεται ο ΛΑΟΣ.

Βατοπέδιο, Siemens και στο βάθος ομόλογα και οικονομία. Παράλληλα με τα σκληρά οικονομικά μέτρα, η πολιτική ζωή κινείται ξανά γύρω από τα μεγάλα σκάνδαλα που απασχόλησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Οι πολίτες οργισμένοι από την οικονομική κατάσταση και τα άδικα μέτρα ζητούν ευθύνες από εκείνους που μας έφθασαν ως εδώ. Πιέζει η κοινή γνώμη να δοθεί τέλος στην ατιμωρησία και να πληρώσουν επιτέλους κάποιοι από εκείνους που ενεπλάκησαν σε υποθέσεις διαφθοράς.