Προβληματισμοί!


Όπως τα βλέπει ο ΑΣΤΟΣ
Αγαπητέ Καφετζή…..
Μήνες τώρα ήμαστε μάρτυρες της μεγαλύτερης κατρακύλας της χώρας μας, αλλιώς τα περιμέναμε και αλλιώς μας ήρθαν μετά τις εκλογές.
Όπως έχω πει και σε άλλο μου σημείωμα δεν είμαι ειδικός στα οικονομικά, μπορώ όμως να εκφράσω τις απόψεις μου, τις σκέψεις μου στον φιλόξενο χώρο του Καφενείου.
Πιστεύω πως αυτή την δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας μετά το ισχυρό σοκ των δύσκολων άδικων και αντιλαϊκών μέτρων που πήρε η κυβέρνηση χρειάζεται ψυχραιμία .
Ημαστε μάρτυρες όλοι μια απίστευτης επίθεσης προς την κυβέρνηση για τα άδικα , αντιλαϊκά μέτρα που πήρε , ενώ άλλα είχε υποσχεθεί πριν τις εκλογές, μέτρα που περιορίζουν , μειώνουν το διαθέσιμο εισόδημα μας.
Είμαι και γω ένας , όπως οι περισσότεροι Ελληνες ,που πλήττονται από τα μέτρα αυτά.
Ηθελα όμως να κάνω μερικές ερωτήσεις , χωρίς να θέλω να κάνω τον συνήγορο ούτε της κυβέρνησης ούτε κανενός.
Αμφιβάλλει κανένας για το σημείο που έχει φτάσει η χώρα μας τόσο στον οικονομικό τομέα , αλλά και από πλευράς κύρους και αξιοπιστίας;.
Αμφιβάλει κανένας ότι υπάρχει εκτεταμένη διαφθορά σε πάρα πολλούς τομείς του δημοσίου, Εφορίες , πολεοδομίες , νοσοκομεία.;
Αμφιβάλλει κανείς ότι φόρους πληρώνουν μόνο .......
μισθωτοί και συνταξιούχοι , που δεν μπορούν να ξεφύγουν;
Αμφιβάλει κανείς ότι η δικαστική εξουσία αντί να υπηρετεί τον λόγο ύπαρξης της καταντά να υπηρετεί και να εξυπηρετεί άνομα και παράνομα συμφέροντα, έστω όχι συνειδητά , αλλά με τον απίστευτα μεγάλο χρόνο απονομής της δικαιοσύνης.;
Αμφιβάλλει κανείς ότι το δημόσιο έχει γίνει κέντρο μισθοδοσίας εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που ίσως δεν τους χρειάζεται αλλά και δεν παράγουν ούτε το μισθό τους;
Αμφιβάλει κανείς ότι η παιδεία μας δεν είναι αυτή που θα θέλαμε ;
Αμφιβάλει κανείς ότι οι παρεχόμενες υπηρεσίας υγείας από το ΕΣΥ δεν είναι αυτές που πληρώνουμε και θα θέλαμε;
Αμφιβάλει κανείς ότι δεν υπάρχει αξιοκρατία , την οποία όλοι θέλουμε αλλά αφού βολευτούμε.
…..
Θα μπορούσα να παραθέσω ένα σκασμό παραδείγματα που δείχνουν ότι το κράτος που φτιάξαμε είναι ένα πραγματικό έκτρωμα.

Στο ερώτημα ποιος φταίει η απάντηση είναι απλή Φταίνε οι εκάστοτε κυβερνώντες που κατάφεραν , γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να μας φτάσουν ως εδώ . Φταίνε μόνο αυτοί; Εμείς σαν πολίτες δε φταίμε καθόλου; Μήπως είναι εύκολο να λέμε φταίνε 100% οι κυβερνώντες μας; Μήπως έχουμε και μεις το μερίδιο ευθύνης; Οι περισσότεροι λένε 100% φταίνε οι κυβερνήσεις, διότι ο Ελληνας διαπρέπει στο εξωτερικό που βρίσκεται κάτω από ένα άλλο περιβάλλον , νόμου και τάξης.
Ότι και να πιστεύει κανείς για το ποιος φταίει, το μεγάλο ερώτημα είναι τώρα τι γίνεται;
Οι πρώτοι που πρέπει να δώσουν απάντηση είναι οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου , διότι οι απόψεις του κόσμου με τα συνθήματα στις πορείες , οι κλέφτες φυλακή, φέρτε πίσω τα κλεμμένα και τα άλλα κοσμητικά για τη βουλή μπορεί να είναι σωστά αλλά δεν λύνουν το πρόβλημα
Και τι βλέπουμε;;
Έναν Καραμανλή να παραδίδει την καυτή πατάτα στον Παπανδρέου,
γιατί είναι πια φανερό ήξερε τι έρχεται και ήθελε να φύγει άρον άρον
Την Νέα Δημοκρατία να ψάχνεται , ζητά αλλαγή φαρμάκου, στον άρρωστο.
Το ΚΚΕ να ζητάει αντίσταση και ανυπακοή και να προτείνει να πτωχεύσουν οι πλούσιοι και όχι οι εργαζόμενοι
Τον ΣΥΡΙΖΑ να θέλει Δημοψήφισμα
Το ΠΑΣΟΚ να προσπαθεί να παλέψει την κατάσταση , με σκληρά , άδικα αντιλαϊκά μέτρα

Μέσα σε αυτό τον γενικό χαμό που πιστεύω πως θα χειροτερέψει καλούμαστε να αποφασίσουμε τι θέλουμε και πως θέλουμε να πάμε και να παλέψουμε γι αυτό.
Αν όλοι βάλουμε εναντίον μιας κυβέρνησης που προσπαθεί, απλώς κατακρίνοντας τα μέτρα δεν γίνεται τίποτα. Χρειάζονται προτάσεις που μπορούν να υλοποιηθούν και χάραξη κοινής πορείας χωρίς μικροκομματικές σκοπιμότητες .

Σαφώς και πρέπει να αποδοθούν ευθύνες πολιτικές και ποινικές σε όλους όσους με λάθη οι παραλείψεις μας οδήγησαν εδώ
Σαφώς και πρέπει να διασφαλιστεί ότι δεν θα ξαναγίνουν τα ίδια λάθη

Θα ήθελα να δω από τους κκ καθηγητές και μη που γράφουν στο Καφενείο όχι μόνο άρθρα επικριτικά αλλά και προτάσεις. Τα επικριτικά άρθρα και τα σκίτσα
είναι καλά αλλά δεν οδηγούν πουθενά.

Μάης 2010