Θα πάρει δάνειο και η ΕΡΤ…


Γράφει ο Λυσίας


Το ακούσαμε και αυτό!

Σε συνέντευξη τύπου, που…. επιτέλους, αποφάσισε, να δώσει, ο νέος πρόεδρος της ΕΡΤ, ο αμφιβόλου ικανότητος κ. Γαμπρίτσιος είπε με στόμφο, ότι θα αναζητήσει πόρους ( για τα μεγαλεπίβολα οράματά του, τρομάρα μας ) μέσω δανεισμού...
Το ακούσατε αυτό; Και είστε ακόμα ψύχραιμοι;
Δεν του φθάνουν τα 349.000.000 ευρώ που μαζεύει κάθε χρόνο, από την ΔΕΗ ( από το υστέρημά μας, δηλαδή ) και από διαφημίσεις, θέλει και άλλα. Θέλει για μια ακόμα φορά να μας φεσώσει. Κατά την προσφιλή μέθοδο των αφεντικών του.
Γιατί όποιος είναι άσχετος και δεν ξέρει να διοικήσει έναν οργανισμό, θέλει χρήμα μπόλικο για να καλύψει την ανασφάλεια της ασχετοσύνης του.
Κι αυτό γιατί, παίρνει γραμμή από το αφεντικό του, τον… .........

άρχοντα του Πολιτισμού μας Γερουλάνο, που θέλουν πολλά, πάρα πολλά εκατομμύρια να έχουν να διαχειρίζονται. Λέτε, το ερωτώ, λέτε να ζήλεψαν και αυτοί, τη δόξα των εθνικών μας μιζαδόρων; Βλέπετε, η μίζα έχει γίνει μόδα. ¨ Πουλάει ¨. Φέρτε λοιπόν παρά... για να είναι κι αυτοί “in”.
Τον επέλεξαν, λέει, κατόπιν πολύμηνης αναζήτησης, ως μάνατζερ. Και πέτυχαν το καραμπινάτο κελεπούρι. Να το χαίρονται.
Εις άλλα με υγεία που λένε και οι εξ Ανατολής γείτονές μας.
Η ΕΡΤ όπως είναι γνωστό, δαπανά για μισθοδοσίες, γύρω στα 170 εκατομμύρια το χρόνο.
Με μια σωστή και μελετημένη διαχείριση, άνετα θα μπορούσε να ανταπαξέλθει με τα υπόλοιπα 170-180 εκατομμύρια που απομένουν.
Εννοείται, κάνοντας και κάποιες, επιτέλους, εσωτερικές παραγωγές.
Σε στιγμές λιτότητας και προκειμένου να περάσουν τα δύσκολα, καλό θα ήταν ο…. φωστήρας νέος άρχων Γαμπρίτσιος, να είναι πιο συγκρατημένος και να μην ρίχνει λάδι στη φωτιά. Αντί να ανακοινώνει τέτοιες αποφάσεις, την ίδια στιγμή που ο λαός δεινοπαθεί.
Δεν φταίει όμως αυτός. Φταίει ο ανεπάγγελτος υπουργός του, που τον επέλεξε.
Ως λαχταριστή τσιπούρα της ιχθυοκαλλιεργικής εςπιχείρησης του πατρός του.
Σα δε ντρέπονται όλοι τους, θα έλεγα…
Που θέλει και δάνειο ο κ. Γαμπρίτσιος. Αντί να πάρει βούρδουλα και να διώξει από την ΕΡΤ τα λαμόγια που εξακολουθούν να την λυμαίνονται ( Ανδρικάκης, Κέκης, Καλημέρης, κ.λπ. ).
Η ανικανότητα όμως, θα έπρεπε να γίνει αντιληπτή, από την επιτροπή της βουλής που τον κάλεσε σε συνέντευξη, για να τον επιλέξει. Αφού είδε ότι ο άνθρωπος, δεν απάντησε σε καμία ερώτηση κρίσεως….
Βλέπετε, βάλανε…. ανίκανους να επιλέγουν τον ικανό.
Σαλτάρεις ή δεν σαλτάρεις;




Αυτό πάντα συνέβαινε. Τώρα όμως παράγινε.
Οι επιλογές των διευθυντικών προσώπων, που εκαλούντο να στελεχώνουν τη δημόσια διοίκηση, εγίνοντο κατά τον ίδιο τρόπο. Από ανθρώπους άσχετους, που όχι μόνο δεν γνώριζαν το αντικείμενο, αλλά ούτε καν γνώριζαν που βρίσκεται ο οργανισμός.
Εν προκειμένου η ΕΡΤ.
Επί Παν -Παν ( Παναγιώτη Παναγιώτου ) χρεώθηκε η ΕΡΤ απίστευτα. Επί Στάγκου το ίδιο. Ενώ ήρθε μετά η ανεκδιήγητη εκείνη περίπτωση, η μοναδική στην τηλεοπτική ιστορία όλης της Ευρώπης, που άκουγε στο όνομα Παναγόπουλος. Ο οποίος ανέβασε πια το χρέος, στο απίστευτο ύψος των 110.000.000 ευρώ. Παρά τα τόσα έσοδα από ΔΕΗ - Διαφημίσεις - Ευρωπαϊκά κονδύλια. 110 εκατομμύρια τα φανερά. Γιατί ένας Θεός ξέρει, πόσα είναι τα άλλα τα αφανέρωτα...
Κύριε Πρωθυπουργέ….. Σας το λέμε και σας το ξαναλέμε. Μαζέψτε τους.
Καταντάει ύποπτη και ανεξήγητη αυτή σας η αδιαφορία. Που αγγίζει τη δόξα του Καραμανλή. Ο Παναγόπουλος μαζί με τον οικονομικό διευθυντή, τον κ. Υφαντή, που έπαιρναν 350.000 ευρώ το χρόνο ο καθένας, ξέχωρα τα υπόλοιπα ( παραστάσεις- εκτός έδρας – χρυσές κάρτες – προμήθειες )…. Που έδωσαν όλο, μα όλο, το πρόγραμμα της ΕΡΤ σε εξωτερικές παραγωγές ( για τα…. αυτονόητα ), που λεηλάτησαν υπέρ του Αλαφούζου το αρχείο της ΕΡΤ, θα έπρεπε τώρα να είναι στον Κορυδαλό. Και να έχουν δημευτεί οι περιουσίες τους. Όπως και όλοι οι υπόλοιποι συμμετέχοντες, που αλληλοκαλυπτόντουσαν, στο μεγάλο, το οργιαστικό φαγοπότι...
Τη μεγάλη ευθύνη, εκτός από Εσάς κύριε Πρωθυπουργέ, έχει πλέον ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Που και αυτός, αλίμονο για τη χώρα και για την τιμή του λαού, εξακολουθεί να σιωπά.
Δηλαδή, σ’αυτή τη χώρα, όσο πιο μεγάλος καταχραστής είναι κάποιος, τόσο με περισσότερη προστασία περιβάλλεται;
Αντέχει η συνείδησή σας, να βλέπει αυτά όλα τα τρωκτικά, να περιφέρονται στους διαδρόμους της ΕΡΤ και να συνεχίζουν το φαγοπότι;
Κύριε Πρωθυπουργέ. Μια απόφαση είναι.
Αυτούς δεν τους καλύπτει κανένας νόμος περί ευθύνης υπουργών.
Μόνο η ανεξήγητα τεντωμένη ομπρέλα προστασίας που τους παρέχεται.
Εδώ και τώρα ( για να θυμηθούμε το ξεχασμένο, δυστυχώς, σύνθημα του αειμνήστου πατέρα σας ) όλοι στον Κορυδαλό!
Αρχής γινομένης, από τον μαέστρο της διαπλοκής στην ΕΡΤ. Που εκτός των άλλων της αφάνισε και το αρχείο της. Χαρίζοντάς το στον Αλαφούζο.
Όλοι έχουν ονοματεπώνυμο και το ξέρετε. Όπως το ξέρουμε και εμείς...
Απόφαση χρειάζεται.


ΛΥΣΙΑΣ