Ακόμα και τώρα, ψέματα δίχως τέλος


Γράφει ο Παρατηρητής


«Πρέπει να υπάρξει δικαιοσύνη και να παταχθεί η φοροδιαφυγή, τόνισε ο Κ. Παπούλιας κατά τη συνομιλία του με τον Πρωθυπουργό και ζήτησε να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι της σημερινής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα.

Το αίσθημα της ατιμωρησίας είναι διαλυτικό της δημοκρατικής κοινωνίας, απάντησε ο Πρωθυπουργός και συμπλήρωσε πως πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι μια κοινωνία ευνομίας»

Πρέπει πραγματικά να έχουν πολύ θράσος για ξεστομίζουν (παρουσία των τηλεοπτικών φακών) τέτοια λόγια οι εν λόγω κύριοι.

Ας κάνουμε την αρχή με τον “Κο Πρόεδρο”.

Ας θεωρήσουμε (για την οικονομία του λόγου) ότι τόσο ...........
εσείς όσο και ο σημερινός πρωθυπουργός προέρχονται από πολιτική «παρθενογένεση», και ότι ουδέποτε μετείχατε σε διεφθαρμένες κυβερνήσεις στο παρελθόν.

Έχετε συνειδητοποιήσει κ. Παπούλια ποιος ακριβώς είναι ρόλος σας? Γνωρίζετε ότι είστε ο θεματοφύλακας του πολιτεύματος, με ότι αυτό συνεπάγει? Δεν είχατε διακρίνει το επερχόμενο οικονομικό αδιέξοδο? Οι εκλογές του ’07 δεν έγιναν γι’ αυτόν τον λόγο? Και αφού είδατε (τότε) ότι δεν υπήρχε συναίνεση για έγκαιρη λήψη μέτρων μεταξύ των κομμάτων (και κυρίως της τότε αντιπολίτευσης και νυν κυβέρνησης), γιατί δεν καλέσατε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς για να τους υπενθυμίσετε τις ευθύνες τους? Σε τελική ανάλυση αν το είχατε κάνει και η ενέργεια σας δεν είχε αποτέλεσμα, τότε ο μόνος δρόμος που υπήρχε για σας ήταν αυτός της παραίτησης. Θα είχατε προσφέρει μεγάλη υπηρεσία στον τόπο, γιατί αυτή κίνηση σας θα ταρακουνούσε και δεν θα φθάναμε ως εδώ. Εσάς όμως το μόνο που σας απασχολούσε (ως απεδείχθη) ήταν η επενεκλογή σας.

Όσο για εσάς κ. Παπανδρέου, φαίνεται ότι η εκπλήρωση του προσωπικού και οικογενειακού σας αποθημένου να γίνετε Πρωθυπουργός δεν σας είναι αρκετή, ώστε επί τέλους να αντιληφθείτε την ανεπάρκεια σας.
Όχι μόνο γνωρίζατε την κατάσταση από την εποχή που ήσασταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά τυφλός από το πάθος σας για την εξουσία, δεν διστάζατε να υπόσχεστε ασύστολα τα πάντα στους πάντες, υποδαυλίζοντας απεργίες και διεκδικήσεις, αρνούμενος κάθε συναίνεση.
Τα χειρότερα βέβαια τα πράξατε μετά την ανάληψη της εξουσίας, όταν εγκλωβισμένος στα ψέματα και στην ανεπάρκεια σας, προτιμήσατε να σύρετε την χώρα στην παραχώρηση της εθνικής της κυριαρχίας, μέσω της συμφωνίας με το ΔΝΤ, παρά να πείτε την αλήθεια παίρνοντας άμεσα και αποφασιστικά μέτρα.
Αντ’ αυτού χάσατε 7 πολύτιμους μήνες παραπαίοντας ανάμεσα σε «Τιτανικούς» και χρεοκοπίες, καθότι το «σοσιαλιστικό» σας παρελθόν δεν σας επέτρεπε να πράξετε το αυτονόητο χρέος σας προς τον τόπο.

Κλείνοντας θέλω να κάνω μία αναφορά για τον προηγούμενο πρωθυπουργό Κ. Καραμνλή.
Έχετε κ. Καραμανλή τρομακτικές ευθύνες για την σημερινή κατάσταση. Όχι τόσο για την διόγκωση του χρέους, όσο για την έλλειψη πολιτικού θάρρους και ευθύνης.

Όταν κ. Καραμανλή διαπιστώσατε, μετά τις εκλογές του ’07, ότι λόγω της ισχνής πλειοψηφείας και της μη συνεργασίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορείτε να κυβερνήσετε και να πάρετε τα απαραίτητα μέτρα έγκαιρα, θα έπρεπε να έχετε παραιτηθεί αμέσως λέγοντας την αλήθεια στον ελληνικό λαό.
Και καλά, κάνατε το πρώτο λάθος μη παραιτούμενος έγκαιρα, κάνατε το ακόμα μεγαλύτερο λάθος να προκηρύξετε εκλογές το ’09, μολονότι γνωρίζατε ότι η χώρα έχει ανάγκη λήψης μέτρων άμεσα. Έπρεπε να μένατε στην κυβέρνηση παίρνοντας τα απαραίτητα μέτρα, τα οποία βέβαια θα ήταν λιγότερο επαχθή από τα σημερινά. Ας λέγατε την αλήθεια στον λαό και ας ερχόταν το ΠΑΣΟΚ να σας ρίξει με πρόσχημα την επανεκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας. Εσείς όμως θα είχατε κάνει το καθήκον σας απέναντι στη Πατρίδα. Δυστυχώς αποδειχτήκατε κατώτερος των περιστάσεων και της θέσης, που ο ελληνικός λαός σας εμπιστεύθηκε.

Υ.Γ

Στις 20/9/09 είχα προσπαθήσει στο άρθρο με τίτλο «Λίγο πριν την καταιγίδα», να καταδείξω, μεταξύ άλλων, τι μας περιμένει. Δυστυχώς τα πράγματα εξελίχθηκαν ακόμα χειρότερα…

(Observer_gr@yahoo.com)