ΚΥΡΙΕ ΧΟΚΙΝΓΚ ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ?


ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ


Πριν λίγες μέρες ο γνωστός νομπελίστας φυσικός δήλωνε ότι δεν πρέπει να προσπαθούμε να επικοινωνούμε με εξωγήϊνους πολιτισμούς γιατί είναι επικίνδυνο. ( διαβάστε εδώ http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathciv_1_26/04/2010_334496) Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρείς βγαίνει από το London School of Economics ο πρώην σουλτάνος (για να είμαστε σύμφωνοι με το πνεύμα των καιρών) της Οικονομίας και δηλώνει – εν μέσω γιουχαϊσμάτων από Έλληνες και ξένους παρευρισκομένους- ότι εκείνος και γενικά οι υπουργοί Οικονομικών και ευρύτερα η τάξη των πολιτικών δεν φταίει για τα μαύρα χάλια της οικονομίας αλλά ο λαός που πάντα απαιτούσε περισσότερα και όλο περισσότερα. Και ρωτάμε τον κύριο Χόκινγκ αν πρέπει ειδικά σε αυτό το πολιτικό ούφο, να του απαντήσουμε. Γιατί έχει απύθμενο θράσος ο τσεβδός κιθαρίστας-τραγουδιστής, μόνο και μόνο επειδή του έχει χαριστεί ο Κορυδαλλός λόγω ασυλίας. Μιλάει ο ένας ......
.από τους καταστροφείς της χώρας, όταν θα έπρεπε τουλάχιστον να σιωπά και να μην μας προσβάλει. Να μην μας προκαλεί.

Κάνοντας τον συνήγορο του εξαποδώ, έστω να δεχτούμε ότι φταίμε:

1. Εκείνος , όπως και κάθε πολιτικός, που ορκίζεται στο σύνταγμα για να προστατεύει το εθνικό συμφέρον, όφειλε να μην ακούει τους ψηφοφόρους με ό,τι του ζητούσαν και να πράττει το ορθό έναντι της χώρας.

Μήπως είναι ιδιοτελής δικαιολογία και εύκολη απόσυση ευθυνών για να κρύψει ότι:

2. Χρειάζεται την ψήφο δεκάδων/εκατοντάδων χιλιάδων για να βγει στις πρώτες θέσεις του καταλόγου εκλεγμένων για να πάρει ανάλογα με τις ψήφους και υπουργείο;.

3. Προκειμένου να βγει, και ειδικά στις πρώτες σειρές, θα τάξει λαγούς με πετραχείλια στον κόσμο για να τους πουλήσει μετά και ν’ ακολουθήσει άλλες γραμμές των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, που ποτέ δεν πληρώνουν, για να φτάσει η πατρίδα μας εδώ που την έφτασε ο ίδιος μαζί με κάποιους άλλους;.

4. Μήπως είναι γλυκιά η σύνταξη που παίρνει κάθε πολιτικός με τη συμπλήρωση δύο τετραετιών, που είναι και τεράστια, ενώ ταυτόχρονα παίρνει και τη σύνταξη από την βασική εργασία. Όταν όλοι οι άλλοι μας παίρνουμε μια εθνική σύνταξη ελάχιστων εκατοντάδων ευρώ που δεν φτάνουν ούτε τα χιλιάδες σε σχέση με τα δεκάδες χιλιάδες των πολιτικών;.

5. Είναι εύκολο ένας πολιτικός να αντισταθεί σε όλα τα προνόμια του σουλτάνου που του παρέχονται:Χλίδα, υποκλίσεις και χαιρετισμός κλαρίνο, λιμουζίνες, τζάμπα φρουροί, δωρεάν δεξιώσεις, είσοδος στα μεγάλα σαλόνια και στη μεγάλη ζωή, Αδωρεάν ταξίδια για shopping σε Νέα Υόρκη, Παρίδι, Λονδίνο, Μιλάνο, και δε συμμαζεύεται, για να αναφέρουμε ελάχιστα από την αβανταδόρικη ζωή τους.

Φτάνει Γιώργο Αλογοσκούφη. Μην προκαλείς άλλο τον λαό. Πληρώνουμε που πληρώνουμε τζάμπα και βερεσέ την ανικανότητα σας, δεν χρειάζεται να τσιγκλίζεις τα εξεχόντως τεταμένα νεύρα μας, που λίγο θέλουν να ξεσπάσουν. Πήγες στο Λονδίνο και έγινε χαμός με τα λεχθέντα σου από τον φλεγματικό κόσμο της Γηραιάς Αλβιώνος, ξέρεις τους Έλληνες εν Ελλάδι να είναι εξίσου φλεγματικοί;. Ασε μας να ξεχάσουμε. Μη μιλάς άλλο. Ο πρωθυπουργός σου έλεγε κάτι για την γκλίτσα του τσομπάνη και να μην τρίβεται κάποιος επάνω της. Τι βάζετε τον κόσμο για άλλοθι της χρεωκοπίας της δικής σας.