Το «αυγό του φιδιού» επωάζεται πάλι στην Πάτρα!...



Γράφει ο Μαγια

Για δεύτερη συνεχή νύχτα η παραλιακή ζώνη της Πάτρας μετατράπηκε σε πεδίο μάχης. Αγριες συμπλοκές μεταξύ αφγανών και σομαλών μεταναστών από τη μια και αντιεξουσιαστών και ακροδεξιών από την άλλη. Σημειώθηκαν ευτυχώς ελαφρείς τραυματισμοί, υπέστησαν φθορές δεκάδες αυτοκίνητα και έγιναν 16 προσαγωγές αλλοδαπών.

Το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί και πάλι ο αριθμός των μεταναστών στην Πάτρα, που μέσω του λιμανιού επιχειρούν να διαφύγουν προς την Ιταλία. Εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 500 μετανάστες, πού ζουν νηστικοί και εξαθλιωμένοι σε εγκαταλελειμμένα σπίτια και σε πρόχειρα παραπήγματα, που έχουν στηθεί στο έλος της Αγυιάς.

Εν τω μεταξύ παραμένει αμείωτο το........
διεθνές ενδιαφέρον για τους πρόσφυγες της Πάτρας. Ηδη στην αχαική πρωτεύουσα βρίσκεται συνεργείο της κρατικής τηλεόρασης της Δανίας και δημοσιογραφική αποστολή της γαλλικής «Ουμανιτέ». Καταγράφουν τις τραγικές συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών, ανάμεσά τους είναι και πολλά παιδιά, και την πρωτοφανή αδιαφορία, που δείχνουν η Νομαρχία, ο Δήμος και οι λοιποί φορείς. «Πέρα βρέχει» και για την κυβέρνηση καθώς δε φαίνεται διατεθειμένη να ασχοληθεί με το πρόβλημα, που τείνει να λάβει, εκ νέου, εκρηκτικές διαστάσεις.

Η ανικανότητα και ο ωχαδερφισμός των αρμοδίων εκκολάπτει ξανά, στην Πάτρα, το αυγό του φιδιού