Ξυπνήστε φίλοι μου του ΠΑΣΟΚ

Γράφει ο Μικρός ήρωας

Φίλοι μου Βουλευτές και Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ,

Όλοι εμείς που συνήθως μας συνοψίζετε με τις λέξεις «Ελληνικός Λαός» παρακολουθούμε παγωμένοι εδώ και εβδομάδες την οικονομία και την αξιοπιστία της χώρας μας να κατρακυλά στην άβυσσο. Παρακολουθούμε παγωμένοι τους μισθούς μας να μειώνονται, τις τιμές να εκτοξεύονται και τις ανακοινώσεις νέων φόρων κάθε μέρα.

Στους δρόμους σπάνια βλέπεις πια χαμογελαστούς ανθρώπους και οι συζητήσεις έχουν μόνο ένα θέμα: Που πάμε?

Φταίτε εσείς για την κατεστραμμένη οικονομία της χώρας? Σίγουρα δεν φταίτε μόνο εσείς. Όλοι οι πολιτικοί και οι παρατρεχάμενοι τους τις τελευταίες δεκαετίες έβαζαν το δαχτυλάκι τους στο βαζάκι με το μέλι. Το δικό μας μέλι γιατί το δημόσιο χρήμα είναι το χρήμα που έχει βγει από τον ΚΟΠΟ ΜΑΣ. Όλων ΕΜΑΣ που μας συνοψίζετε με τις λέξεις «Ελληνικός Λαός».

Ξέραμε ότι η κατάσταση ήταν άσχημη όταν σας ψηφίσαμε. Μπορεί να μην ξέραμε πόσο άσχημη αλλά ότι τα πράγματα δεν........ είναι καθόλου καλά το ξέραμε. Περιμέναμε μέτρα αλλά ο βασικός λόγος που σας εμπιστευτήκαμε ήταν διότι υποσχεθήκατε το αυτονόητο: ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

Δεν χρειάζεται να έχει κανείς διδακτορικό στα οικονομικά για να ξέρει ότι μια οικονομία δεν μπορεί σωθεί από τη φορολόγηση δημοσίων υπαλλήλων και μικροέμπορων. Χρειάζεται παραγωγή, επενδύσεις, εργοστάσια που να δώσουν δουλεία στον κόσμο ώστε να έχει να πληρώσει τους φόρους αλλά και να φέρουν χρήμα από το εξωτερικό. Το υποσχεθήκατε αλλά αντ' αυτού βλέπουμε το ένα μαγαζί να βάζει λουκέτο μετά το άλλο, τις επιχειρήσεις να κλείνουν ή να απολύουν κόσμο.

Ποια ήταν τα μέτρα που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη? Η καταιγίδα των φόρων? Μια μόνο βιομηχανία πάτε να αναπτύξετε, τον τζόγο! Αν είναι δυνατόν, από όλες τις επιλογές ποντάρετε επισήμως στον τζόγο! Τώρα έχουν μαζευτεί σαν κοράκια οι μεγαλοεπιχειρηματίες εντός και εκτός Ελλάδος για να πάρουν ένα κομμάτι της πίτας από την νέα μεγάλη ελληνική βιομηχανία. Νέες άδειες για φρουτάκια, νέες άδειες για ιντερνετικό τζόγο, ακόμα και το ξυστό θα αναστηθεί για να συνεισφέρει στην ανάπτυξη της χώρας. Και εσείς ποντάρετε σε αυτή τη ρουλέτα και ελπίζετε να κερδίσετε 1.5 δις ευρώ. Έτσι χαλαρά, χωρίς προσπάθεια, χωρίς κίνητρα νέων επενδύσεων, θα παίζει το χαζοπόπολο και θα γεμίζουν τα κρατικά ταμεία (και κάποιες τσέπες..)

Συγγνώμη αλλά δεν είναι τόσο εύκολο. Αυτό το χρήμα που ελπίζετε να πάρετε είναι το υστέρημα του μικρομεσαίου που θα του πουλήσετε καινούργια όνειρα μέσα στην απελπισία του. Είναι το ίδιο χρήμα που θα πήγαινε σε ένα μαγαζί για να αγοραστεί κάτι χρήσιμο και θα το παίρνατε και πάλι σαν φόρο.

Ξυπνήστε, δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να μην πεθάνει η αγορά αντί να τις δίνετε τη χαριστική βολή. Προσπαθήστε να δημιουργήσετε τις συνθήκες για να γίνει καμία νέα επένδυση, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, να ανασάνει λίγο ο μικρομεσαίος που είναι με το πιστόλι στον κρόταφο.

ΞΥΠΝΗΣΤΕ φίλοι μου του ΠΑΣΟΚ

Μικρός Ήρωας