Κυβερνητικό δωράκι

Γράφει ο Δημήτρης Κακογιάννης


«...Η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στην περικοπή τουλάχιστον 253 φαρμάκων και άλλων φαρμακευτικών προϊόντων προκειμένου να εξοικονομήσει 300 εκατ. ευρώ, που φαίνεται ότι κατέβαλαν το 2009 τα ασφαλιστικά ταμεία για την κάλυψή τους.
Πρόκειται για γνωστά φάρμακα όπως η Ασπιρίνη, το
Depon, το Ρanadol, το Salospir, το Αpotel, το σιρόπι Βisolvon, το αντιισταμινικό Fenistil, το Lonarid, τα αντιόξινα (χορηγούνται σε παθήσεις του πεπτικού συστήματος) Μaalox και Simeco κ.ά. Στο εξής θα πρέπει οι ίδιοι οι συνταξιούχοι και οι ασφαλισμένοι να αγοράζουν το φάρμακο ακόμη και αν έχουν συνταγή γιατρού».

- Μετά από αυτό, δεν μένει παρά όλοι οι Έλληνες πολίτες να ευχαριστήσουμε από βάθους καρδιάς την κυβέρνησή μας και ιδιαίτερα την αξιότιμο Υπουργό Υγείας Μ.Ξ. ( για λόγους οικονομίας δεν μπορώ να .......
γράψω τόσο μακροσκελέστατο όνομα), για την αμέριστη συμπαράσταση που δείχνουν στους ασθενείς πολίτες. Ήταν ένα θαυμάσιο πρωτοχρονιάτικο δώρο που το προσέφεραν με μια σχετική καθυστέρηση, αλλά όπως λέμε, «κάλλιο αργά παρά ποτέ».

Προφανώς όταν έρχονται εκλογές, ίσως θυμηθούν να το πάρουν πίσω αυτό το τόσο χρήσιμο δωράκι, μόνο που μέχρι τότε όσα καθρεφτάκια και χαϊμαλιά αποφασίσουν να μοιράσουν στους ιθαγενείς, αυτοί δεν θα «μασήσουν».

Και πάλι ευχαριστούμε !! Σπολλάτη σας !!!