Δεν είναι όλοι οι πολιτικοί ίδιοι

Γράφει ο Kostas kostas

Είμαι πολίτης αυτής της χώρας που καταρρέει με υπαιτιότητα κάποιον που κανείς μα κανείς δεν ονοματίζει γιατί οι ίδιοι έχουν φροντίσει να δημιουργήσουν ένα μανδύα προστασίας τους από δήθεν συκοφαντία ή δήθεν ανυπόστατες κατηγορίες.

Παρακολουθώ λοιπόν τις εξελίξεις και προβληματίζομαι, εξοργίζομαι, αηδιάζω και απορώ με την πάγια τακτική ορισμένων να μας θεωρούν βλάκες.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΛΑΚΕΣ!!!

Που αναφέρομαι...

Αφορμή για τα όσα γράφω είναι οι ενημερωτικές - δημοσιογραφικές εκπομπές που κατά καιρούς φιλοξενούν πολιτικούς ή στελέχη κομμάτων οι οποίοι "τυγχάνει" πάντα να ανήκουν στη μερίδα εκείνη των πολιτικών που τιμούν τον λαό, δεν είναι με κανένα τρόπο διαπλεγμένοι και συνεχώς επαναλαμβάνουν την ακόλουθη φράση:

"Δεν είναι όλοι οι .......

πολιτικοί ίδιοι"

Από τη μεριά τους βέβαια καλά κάνουν αυτοί γιατί ο κάθε ένας έτσι θα έκανε πιθανότατα για να διαφυλάξει την εικόνα του. Αυτό όμως που είναι πραγματικά εντυπωσιακό είναι η συναίνεση των παρουσιαστών - δημοσιογράφων με τη συγκεκριμένη αποποίηση πάσας ευθύνης ή γνώσης για το έγκλημα.
Προσπαθώντας λοιπόν να καταπιώ το συγκεκριμένο "χάπι" αναρωτιέμαι...

Εννοούν ότι πραγματικά υπάρχουν πολιτικοί που "είναι από τους άλλους" άρα όχι ίδιοι με εμάς που είμαστε οι καλοί;
Αν υπάρχουν τέτοιοι τι είναι; Διαπλεγμένοι; Επίορκοι; Προδότες; Μιζαδόροι;

Και αφού οι "καλοί" διατυμπανίζουν πως δεν είναι όλοι ίδιοι για ποιό λόγο δεν απέρριψαν (σαν οι "καλοί" εκπρόσωποι του πολιτικού συστήματος) όσους εξέθεταν το σύνολο του πολιτικού συστήματος πριν φτάσουμε εδώ που φτάσαμε; Μήπως δεν ήξεραν το τι γίνεται από μέλη της ίδιας εκάστοτε κυβέρνησης στους διάφορους φορείς ή υπουργεία; Αν δεν ήξεραν τι γίνεται σημαίνει πως δεν αρκούν για να κυβερνούν αυτόν τον λαό.
Και γιατί οι δημοσιογράφοι - παρουσιαστές δεν έχουν την ίδια απορία με εμένα; Ξέρουν κάτι παραπάνω που εγώ δεν ξέρω ή εκεί πρέπει να σταματήσουν οι απορίες;

Ρωτάω λοιπόν εγώ...

Σε ένα πολιτικό σύστημα που κατηγορείται ότι στο σύνολο του βρίσκεται σε σήψη...

Πές μου εσύ που έχεις εκλεγεί από τον λαό (με όποια κυβέρνηση) και δεν συμμετείχες στην καταστροφή αυτής της χώρας...

1. Δεν ήξερες ότι υπάρχει διαφθορά μίζα και ρεμούλα; Αν δεν ήξερες φταις που δεν ήξερες γιατί σε ψηφίσαμε για να ξέρεις και να μας προστατεύεις!!!
2. Γατί δεν το κατήγγειλες; Φταις και είσαι συνυπεύθυνος που δεν το κατήγγειλες!!!

Έχετε ξεχάσει φαίνεται πως απευθύνεστε στους ΕΛΛΗΝΕΣ

Αν ο αδελφός μου ήταν προδότης της πατρίδας μου, πρώτος εγώ θα του έπαιρνα το κεφάλι...