Και μετά με ρωτάς γιατί δε σου γράφω !

Γράφει ο Λεωνίδας Ορφανουδάκης

Φίλε Καφετζή σου χρωστώ μια απάντηση στην ερώτηση σου γιατί έπαψα να γράφω . Όλα όσα κακά συμβαίνουν στην πατρίδα μου και όσα δεινά διαβλέπω να έρχονται για τους Έλληνες με απελπίζουν και δεν μπορώ να ξεχωρίσω από όσα καθημερινά ακούω και βλέπω ποιο να σχολιάσω και ποιο να αφήσω ασχολίαστο !

Να αφήσω ασχολίαστο ας πούμε το ότι σήμερα οι συνδικαλιστές εμπόδισαν τη μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις κηρύσσοντας στάση εργασίας στις αστικές συγκοινωνίες .

Να αφήσω ασχολίαστο το ότι η περικοπή του 14ου μισθού φτάνει δεν φτάνει για την αγορά πολεμικού υλικού από τους Γάλλους οι οποίοι για το λόγο αυτό μας τρελαίνουν σε αγκαλίτσες και υποστήριξη .

Σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο , δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα , όχι επειδή με σώζει η (παχυλή ;) σύνταξη του δάσκαλου , όσο θα μου τη δίνουν ακόμα και αυτή , αλλά επειδή έχω στενούς συγγενείς στο εξωτερικό που θα με στηρίξουν. Εντούτοις καθώς βλέπω τα ............
.επερχόμενα αδιέξοδα για τη μέση Ελληνική οικογένεια , συχνά φτάνω στα όρια της κατάθλιψης και γίνομαι έξαλλος όταν βλέπω τους πολιτικούς μας να χαζογελούν , να συμβουλεύουν και να χαριεντίζονται . Η Ευθύνη τους είναι αποκλειστική, μεγάλη και σχεδόν καθολική . Έπρεπε να ντρέπονται να εμφανιστούν . Σε αρκετούς απ αυτούς έπρεπε να έχει απαγορευτεί από καιρό να κυκλοφορούν με ότι σημαίνει αυτό.

Όταν ξεκίνησα να σου γράφω φίλε Καφετζή το θεώρησα σαν προσωπικά γράμμα αλλά καθώς το τελείωσα σκέφτηκα πως δεν θα έβλαπτε να το διαβάσουν και οι θαμώνες του καφενείου μας και στην περίπτωση αυτή ας διαβάσουν και το παρακάτω σημείωμα που έστειλα στον συνήγορο του πολίτη , αφού η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή που κυρίως είναι αρμόδια , έχει μεν το τηλέφωνο 1520 για καταγγελίες αλλά μάλλον δεν τις θέλει έγγραφες καθώς δεν έχει mail.

Κύριε συνήγορο του πολίτη:

Στο κινητό μου τηλέφωνο (με τηλεκάρτα Vodafone ) , έλαβα με αποστολέα το 54034, το παρακάτω κείμενο όπως το αντιγράφω .

«ΜΗΝΥΜΑ ΔΩΡΕΑΝ: ΕΙΣΑΙ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ Celldor ado!XP.203EX4SMS=8.13E/ΕΒΔ ΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗ ΣΤΕΙΛΕ WIG5 STOP ΣΤΟ 54006 HELPINE:

21110 ΠΑΡΟΧΟΣ :WINE AE»

Από πού ως που κύριε συνήγορε είμαι εγγεγραμμένος (κάποιος με ενέγραψε συνδρομητή κάπου που δεν ζήτησα ποτέ να εγγραφώ) και μάλιστα οφείλω να κάνω κάποια ενέργεια για να γλυτώσω τα 8,13 Ε που αποφάσισαν να μου παίρνουν κάθε βδομάδα .

Άραγε πόσο κόσμο έχουν παγιδεύσει με αυτή και με παρόμοιες διαδικασίες ;

Υπάρχει κράτος να τους μαζέψει ή το κράτος θα εμφανιστεί για να μαζέψει αυτούς που θα αρνηθούν να πληρώσουν .

Λεωνίδας Ορφανουδάκης