Ανασχηματισμός, τώρα!


Γράφει ο Μαγια

«Λίγα λόγια και πολλή δουλειά», ζήτησε πάλι ο Γιώργος Παπανδρέου, από τους υπουργούς, τους οποίους αυτή τη φορά αναγκάσθηκε να καλέσει να επικοινωνούν με το γραφείο του, προτού τοποθετηθούν δημοσίως για ζητήματα που σχετίζονται με την οικονομία και τις επενδύσεις. "Να μην γίνουμε εμείς οι αναλυτές, οι σχολιαστές των γεγονότων, ας τα αφήσουμε αυτά στους δημοσιογράφους" είπε.

Ποιοι τον άκουσαν; θα δείξει…

Όμως, για σταθείτε. Σε αυτή τη δύσκολη για τη χώρα συγκυρία, το τελευταίο πράγμα, που θα περίμεναν να ακούσουν οι πολίτες από τον Πρωθυπουργό, είναι να νουθετεί τους υπουργούς (όχι βέβαια όλους) πως θα σοβαρευτούν, πως θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων!

Αλίμονο για τη χώρα εάν ο Γ. Παπανδρέου, επιμένει να κυβερνήσει με σχολιαρόπαιδα!...

Όταν ανακοινώθηκε το κυβερνητικό σχήμα, προκάλεσε σε μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης ικανοποίηση. Νέοι άνθρωποι, νέες ιδέες, νέες ελπίδες. Σύντομα όμως, στην πορεία των έξι μηνών, οι εντυπώσεις άλλαξαν. Αλλά το σημαντικότερο είναι πως οι περισσότεροι «κατάφεραν» να διαψεύσουν όχι τον Γ. Παπανδρέου, αλλά την αντίληψη, που θέλει τους νέους εκτός από ωραίους και ικανούς. Ικανούς να διοικούν, να συντονίζουν, να αποφασίζουν, να κυβερνούν.

Ο πρωθυπουργός έχει την πλήρη εικόνα ενώπιόν του. Και απ΄ ό,τι φαίνεται σύντομα θα ξαναμοιράσει την τράπουλα. Δεν ξέρουμε με ποιόν τρόπο- αν και τον υποψιαζόμαστε…