Υπονομεύοντας τον ΓΑΠ…

Γράφει ο Μαγια



Κλείδωσαν τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τα ηνία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της Αχαίας, τα οποία τους τελευταίους μήνες λειτουργούν με τον αυτόματο πιλότο. Η επιλογή έγινε μεταξύ των αρεστών, τουτέστιν των «κολλητών», πλην μιας, δυο περιπτώσεων, που πράγματι κρίνονται άριστες (αλλά δεν μπορεί να σώσουν τα προσχήματα), διαψεύδοντας για μια ακόμη φορά τις προσδοκίες που δημιούργησε η προσλαμβάνουσα, πλέον, γραφικό χαρακτήρα διαδικασία, υπό τον πομπώδη τίτλο:«ανοιχτή διακυβέρνηση».

Οι αντιδράσεις είναι έντονες και προέρχονται κυρίως από τους κόλπους του τοπικού ΠΑΣΟΚ. Καταγγέλλεται ότι οι κυριάρχησαν παλαιοκομματικού τύπου κριτήρια, με σκοπό να τακτοποιηθούν προσωπικοί φίλοι των βουλευτών ενώ μιλούν ευθέως για απαξίωση και υπονόμευση των θέσεων και αρχών του ίδιου του Γ. Παπανδρέου.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του ........
Δημ. Κοσμόπουλου (διοικητή στο νοσοκομείο Αιγίου), ο οποίος αποκαλείται «μανάρι» όλων των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, ενώ πολλές είναι οι αιτιάσεις και για τα πρόσωπα που προορίζονται για τις θέσεις του διοικητή και υποδιοικητή στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο.

Τις επόμενες μέρες θα συγκληθεί εκτάκτως η ΝΕ Αχαίας και στο στόχαστρο των μελών της θα βρεθεί η υπουργός υγείας Μ Ξενογιαννακοπούλου, για την οποία αναφέρουν πως «έχει εμβολιασθεί από την κυβερνητική εξουσία κι έχει αποθεραπευτεί από την κομματική διαδρομή της».

Όταν τις αρχές και τις αξίες, που ευαγγελίζεται ο Γ. Παπανδρέου -χάρη στις οποίες κέρδισε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού- προβοκάρουν οι ίδιοι οι υπουργοί του τότε είναι βέβαιο ότι, κάτι σάπιο υπάρχει στο …βασίλειο της Δανιμαρκείας.

Ωστόσο, για να είμαστε ακριβείς, το σύνθημα για να κλείσει το …παράθυρο της «ανοιχτής διακυβέρνησης» έχει δώσει ο Γ. Ραγκούσης, με τις επιλογές των περιφερειαρχών.

Ωραία, να προτιμηθούν πασόκοι στην στελέχωση της κρατικής μηχανής, αλλά τουλάχιστον επιλέξτε τους άριστους κι όχι τους «κολλητούς»!

Να υπενθυμίσουμε ότι, η Μ. Ξενογαννακοπούλου, αποτελεί κόκκινο πανί στην Πάτρα και εκ του γεγονότος ότι, συνεχίζει με …συνέπεια την τακτική του προκατόχου της, Δημ. Αβραμόπουλου. Παρά τις επίμονες εκκλήσεις των τοπικών φορέων κλείνει επιδεικτικά τα μάτια της στη χαώδη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο των νοσοκομείων της αχαικής πρωτεύουσας, εξαιτίας του κτιριακού προβλήματος του νοσοκομείου «Αγιος Ανδρέας». Στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο, όπου έχουν μεταφερθεί κλινικές του, έχει προκληθεί ασφυξία, με φυσιολογική συνέπεια την επικίνδυνη υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.