Το 4ο ΡΑΙΧ είναι εδώ!


Γράφει ο Μαγια



Αποκαλυπτικά τα όσα μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Ισως εξηγούν την στάση, που τηρούν σε αυτή την κρίσιμη, για τη χώρα μας, περίοδο, Σαρκοζί και Μέρκελ.

Παρίσι και Βερολίνο χρησιμοποιούν την κρίση ως μοχλό πίεσης για την προώθηση συμβολαίων για οπλικά συστήματα ή για την εκχώρηση στρατηγικών τομέων της οικονομίας μας, τη στιγμή ακριβώς, που ζητούν περιορισμό των δημόσιων δαπανών και μείωση του ελλείμματος

Η γαλλική κυβέρνηση -σύμφωνα με το πρακτορείο- ασκεί πιέσεις για την πώληση στην Ελλάδα έξι φρεγατών, 15 ελικοπτέρων και έως και 40 μαχητικών αεροσκαφών τύπου Rafale. Το πρακτορείο μεταδίδει πως Έλληνες και Γάλλοι αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι, ο Νικολά Σαρκοζί, έχει αναμειχθεί προσωπικά και έθεσε το θέμα κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον Γιώργο Παπανδρέου στο Παρίσι.

Το Reuters αναφέρεται και στις πιέσεις που δέχθηκε η Ελλάδα από τη γερμανική κυβέρνηση σχετικά με την παραλαβή και αποπληρωμή του υποβρυχίου «Παπανικολής» που έχει κατασκευαστεί από την ThyssenKrupp (η οποία μετά τη σχετική διευθέτηση μεταβίβασε το 75% των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στην Αbu Dhabi Μar).

«Κανείς δεν λέει 'αγοράστε τα ...........πολεμικά μας σκάφη ή δεν θα σας σώσουμε', αλλά η σαφής υπόδειξη είναι ότι θα είναι πιο υποστηρικτικοί εάν κάνουμε αυτό που θέλουν στο μέτωπο των εξοπλισμών» δηλώνει σύμβουλος του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, μιλώντας στο Reuters.

Στις γαλλικές αξιώσεις, όπως δείχνουν τα πράγματα, δεν πρέπει να φέραμε αντιρρήσεις, εξ ου και η φιλική στάση του Σαρκοζί.

Δεν ενδώσαμε, όμως, στο σύνολο των γερμανικών πιέσεων. Οι γερμανοί αξιώνουν από την Αθήνα και το μονοπώλιο των σιδηροδρόμων μας! Το «ΟΧΙ», που είπε ο Γ. Παπανδρέου, εξόργισε την Α.Μέρκελ. Για αυτό και έχει ενεργοποιήσει την «γκεστάπο». Μετά τους οδικούς άξονες, το αεροδρόμιο στα Σπάτα, τον ΟΤΕ, το λιανικό εμπόριο, η γερμανική κυβέρνηση απαιτεί να υφαρπάσει και το φιλέτο των σιδηροδρόμων, τον ΟΣΕ, που εν τω μεταξύ οι επιτήδειοι, με τις ρεμούλες και τα σκάνδαλα βούτηξαν στα χρέη και τελικά απαξίωσαν, ώστε να πουληθεί για «ένα κομμάτι ψωμί».

Το 4ο ΡΑΙΧ, δεν επιδιώκει μόνο να μας εξαθλιώσει (συμπιέζοντας τους μισθούς και αποσαθρώνοντας τις εργασιακές σχέσεις), απαιτεί και την υποδούλωση των υποδομών της χώρας. Όπως τότε…