Κι άλλοι έχουν χρέη αλλά δεν κάνουν έτσι…


Γράφει ο Μαγια


Ο κατασκευασμένος τρόμος μοιάζει σαρωτικότερος από τον πραγματικό φόβο των εγκλωβισμένων στην κρίση πολιτών, τον φόβο του αύριο, το πνιγηρό αίσθημα ότι αν διαμαρτυρηθούν, αν δεν συμφωνήσουν με τα μέτρα, η Ελλάδα θα καταρρεύσει και με δική τους ευθύνη.

Όαση στην έρημο των προπαγανδιστικών μύθων και της τρομοκρατίας περί χρεοκοπίας, το άρθρο του Γ. Δελαστίκ στο «Εθνος». Και απάντηση σε όλους όσοι πασχίζουν να εγγραφούν στην προσεχή ημερήσια διάταξη: Αύξηση ΦΠΑ, τριετές πάγωμα μισθών, κατάργηση δώρου και επιδόματος άδείας, κατάργηση του αφορολόγητου και ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις, δηλαδή απόλυτη ελευθερία στις απολύσεις.

Τα στοιχεία προέρχονται από το .......
ίδιο το ΔΝΤ, που κλήθηκε να μας προσφέρει την διαβόητη τεχνογνωσία του.

Το συνολικό χρέος της Ελλάδας είναι στο ύψος του 179% του ΑΕΠ. Πολύ κοντά, δηλαδή, στον μέσον όρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης που είναι 175%!

Αν κοιτάξουμε το συνολικό χρέος (το σύνολο, δηλαδή, του ποσού που έχουν δανεισθεί κράτος, επιχειρήσεις και ιδιώτες), άλλων χωρών, θα δούμε ότι, η Ολλανδία χρωστάει το 234% του ΑΕΠ της (σε σχέση με το 175% της Ελλάδας), η Ιρλανδία το 222%, το Βέλγιο το 219%, η Ισπανία το 207%, η Ιταλία το 197% και ούτω καθ' εξής!

Αν μάλιστα απ' το συνολικό χρέος εξετάσουμε το εξωτερικό μέρος (αυτά δηλαδή που κάθε χώρα χρωστάει στους ξένους κι όχι και σε δικές της τράπεζες), η Ιρλανδία χρωστάει στους ξένους το 414% του ΑΕΠ της, η Πορτογαλία το 130%, ενώ η Ελλάδα το 89%! (Τα στοιχεία απ' την «Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε»).

Και όμως, ουδεμία απ' αυτές τις χώρες βρίσκεται σε κώμα! Ουδεμίας η κυβέρνηση έχει καλέσει Γραφείο Κηδειών να τη θάψει. Μάλιστα προληπτικώς.

Γιατί, λοιπόν, τα καταστροφικά νεοφιλελεύθερα πειράματα να εφαρμοστούν στην Ελλάδα;

Εσείς τι λέτε;