Απελπιστικό Σαββατοκύριακο

Γράφει ο Δημήτρης Κακογιάννης

Περιμένεις πως και πως να έρθει το Σαββατοκύριακο να ηρεμήσεις και σούρχονται τα πάνω κάτω.

Παίρνεις μια εφημερίδα να ενημερωθείς (επί του προκειμένου τον «ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ» και τα νεύρα σου γίνονται τσατάλια:

- Άφιξη του ΔΝΤ ως συνέπεια από τα χάλια της οικονομίας μας.

- Τα βρώμικα παιχνίδια σε βάρος της Ελλάδας από την τράπεζα - βαμπίρ GOLDMAN SACHS που κέρδισε 1 έως 3 δις. δολάρια παίζοντας τη χρεοκοπία της Ελλάδας, ενώ οι χρηματιστές της Wall Street δηλώνουν πως «η δουλειά μας είναι να βγάζουμε λεφτά, όχι να σκεφτόμαστε τι θα συμβεί στους Έλληνες πολίτες, δεν υπάρχει εξάλλου νόμος που να απαγορεύει να εκμεταλλευτείς τον μαλάκα» όπως δήλωσε ο Αμίτ Σαρκάρ επικεφαλής του αμερικανικού επενδυτικού ταμείου «Μαριάν» την 20/2/2010.

- Μαύρες τρύπες στην υγεία 6,2 δις ευρώ στο διάστημα 2005-2009 δήλωσε η Υπουργός Υγείας.

-Απώλεια πόρων 675 εκατ. ευρώ από το πλαίσιο της διοικητικής μεταρρύθμισης ενώ οι υπεύθυνοι των Βρυξελλών αναζητούν προκαταβολή 4 εκατ. ευρώ του προγράμματος που αγνοείται η διαδρομή τους.

- Ο Μπαρόζο προωθεί την.......
ηγεμονία του στην ΕΕ με την τοποθέτηση ανθρώπων του στους μηχανισμούς της.

- 1,5 εκατομμύρια όπλα υπολογίζεται ότι διακινούνται παράνομα στη χώρα μας. (Καλά αυτό φαίνεται από τις εκατοντάδες ληστείες που έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα. Περισσότερα όπλα έχουν οι παράνομοι από την Αστυνομία).

- Σκάνδαλο από την μη καταστροφή ναρκών του Στρατού που παραχωρήθηκαν γι αυτό το σκοπό στη Βουλγαρική εταιρεία VINEX και πιάστηκαν από Αμερικανούς να ταξιδεύουν κοντά στην Αφρική.

- Χρέος της ΕΡΤ σε δεκάδες Έλληνες παραγωγούς 30 εκατ. ευρώ που τα διεκδικούν δικαστικά με έκδοση διαταγών πληρωμής, όταν την ίδια στιγμή ξοδεύονται εκατομμύρια σε αργόσχολα και μηδενικής προσφοράς χρυσοπληρωμένα «στελέχη» που παρά το θόρυβο που ξέσπασε προ καιρού αυτοί πληρώνονται ακόμα «εις υγεία των κορόϊδων».

Μετά από όλα αυτά πώς να περάσεις «καλό Σαββατοκύριακο» ??

Πως μπορεί να κυβερνηθεί μια χώρα όταν κάθε διοικητικό στέλεχος πρέπει να επιτηρείται από ένα αδέκαστο εισαγγελέα?

Και μέσα σε όλα τα άλλα ανεβαίνει και η ταρίφα στα ρίχτερ των σεισμών όπως αυτόν που έγινε στη Χιλή 8,8 βαθμών.

Πως γίνεται από αυτά που μαθαίνουμε να μη μας πιάνει κατάθλιψη ??