Το Τραγούδι της ημέρας

Την καλημέρα μας με ένα τραγούδι από τον Simple Man Radio

Ξύλινα Σπαθιά
Αυτό που κατάφεραν ως ροκ μπάντα ήταν να κάνουν κάποια στιγμή όλους ανεξαρτήτως ηλικίας και μουσικών γούστων να σιγοτραγουδήσουν το «Λιωμένο παγωτό» και τον «Βασιλιά της σκόνης». Μεγάλο επίτευγμα αν σκεφτεί κάποιος σε ποια χώρα και με τι μέσα αυτοί οι ροκάδες ανάμεσα στη σκυλοτροφή που πασάρουν οι εταιρείες το έκαναν.
Με πραγματικά ωραίο στίχο που έχει να πει κάτι και μουσική που σέβεται τη ροκ ιστορία οι : Οι Παύλος Παυλίδης, Βασίλης Γκουνταρούλης, Σταύρος Ρωσσόπουλος, Πάνος Τόλιος και Χρήστος Τσαπράζης σχηματίζουν το 1993 στην Θεσσαλονίκη τα Ξύλινα Σπαθιά.
Κατάφεραν μέσα στον ανταγωνισμό να παίξουν και στο Λονδίνο και στο MTV αλλά και να είναι support συγκρότημα των The Rolling Stones στη συναυλία τους στο ολυμπιακό στάδιο. Όλες οι δισκογραφικές τους δουλειές ακούγονται ευχάριστα, ειδικά από όσους δεν είναι προκατειλημμένοι από τον ελληνικό στίχο σ’ αυτό το είδος μουσικής. Γενικά τα Ξύλινα Σπαθιά κατάφεραν να έχουν μια δική τους αναγνωρίσιμη ταυτότητα πράγμα πολύ δύσκολο με το «clopy paste» που κυκλοφορεί τα τελευταία χρόνια. Στο πλατό ο «Βασιλιάς της σκόνης».