"Καλλικράτης" η Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης,

9


Ο Ραγκούσης πριν από λίγο στο Υπουργικό Συμβούλιο έδωσε τις γενικές κατευθύνσεις του νόμου και η χωροθέτηση των δήμων και περιφερειών θα δοθούν στην πορεία.Οι επόμενες εκλογές στις 14 Νοεμβρίου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα γίνουν με το νέο νόμο

Άλλαξε και το όνομα του νόμου και από Καποδίστριας γίνεται Καλλικράτης


Οι βασικές αρχές που ανακοίνωσε:

1. Δημιουργούνται 13 περιφέρειες με αιρετό περιφερειάρχη
2. Απο 1034 Δήμοι γίνονται λιγότεροι από 370
3. Δημιουργούνται 7 Γενικές Διοικήσεις
4.Από 6000 επιχειρήσεις στην τοπική Αυτοδίοικηση γίνονται 2000
5. Ομοειδής Δήμοι θα συνενώνονται με τα ίδια κριτήρια και δεν θα υπάρχουν εξαιρέσεις
7. Θα δίνεται στους ΟΤΑ ένα μέρος του Φ.Π.Α.
8.Νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα με 850 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ
9. Δημιουργείται νέο πρόγραμμα Χρηματοδότησης αντίστοιχο με τον Θησέα
10. Δημιουργείται ο θεσμός του Συνηγόρου του πολίτη σε κάθε Δήμο
11. Αυξάνονται οι αρμοδιότητες στα Τοπικά Συμβούλια......

Δημοσίευση σχολίου

9Σχόλια
 1. Η Κυβερνητική προχειρότητα…αποκεντρώνεται
  Από Factorx | Κυρ. 10 Ιαν 2010, 17:44 στην/στις κατηγορίες Πρώτη Σελίδα.

  Νέα διοικητική δομή της Χώρας με κρυφές συνενώσεις και νέους τοπικούς και περιφερειακούς φόρους

  Το σχέδιο της Κυβέρνησης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση αποδεικνύεται ότι είναι ένα σχέδιο αποδόμησης της διοικητικής δομής της Χώρας χωρίς ολοκληρωμένη στρατηγική μετάβασης σε βιώσιμους και ισχυρούς Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Προχειρότητες και επικοινωνιακές γενικολογίες απειλούν, μεσούσης της οικονομικής κρίσης, την ομαλή λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εγγυώνται τη διάλυση των υπηρεσιών, την αποδιοργάνωση των τοπικών και την ταλαιπωρία του πολίτη.

  Οι νέοι Δήμοι και οι νέες Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις, με πληθώρα νέων οργάνων με αλληλεπικαλυπτόμενες αρμοδιότητες, θα ξεκινήσουν να υφίστανται τον Νοέμβριο χωρίς μελέτη οικονομικής βιωσιμότητας, χωρίς πρόνοια για λειτουργική υποστήριξη και υποδομές, χωρίς σταθερούς και θεσμοθετημένους πόρους:

  * Με ποιους πόρους θα επιβιώσουν αυτά τα διοικητικά σχήματα; Με το νέο κύμα τοπικών και περιφερειακών φόρων που εξαγγέλλει η Κυβέρνηση;
  * Και πώς συμβαδίζει αυτή η φορολογική λαίλαπα με την αρχή της φορολογικής ισότητας; Οι πολίτες θα ζουν σε τοπικές κοινωνίες πολλαπλών ταχυτήτων;
  * Θα μπούμε σε μία εποχή όπου όλες οι υπηρεσίες καθημερινότητας θα έχουν αποκλειστικώς ανταποδοτικό χαρακτήρα;
  ΑΛΛΙΜΟΝΟ ΜΑΣ ______________________

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΚΑΦΕΤΖΗ ΞΕΥΤΙΛΙΣΕΣ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ
  ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΦΑΤΣΑ ΤΟΥ ΗΛΙΘΙΟΥ
  ΓΚΑΡΣΟΝΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ.
  ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ
  ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ
  ΚΑΙ ΠΙΤΣΑΔΟΡΟΣ.
  ΑΡΚΕΤΑ και το χιούμορ έχει όρια
  μετά γίνεται ΧΥΔΑΙΟ σαν και ΑΥΤΟ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. 6.49


  KAI MONO OTI OI 6.000..EΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ 2.000 ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΑΠΟ 1030 ΓΙΝΟΝΤΑΙ 370, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΑ.
  ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΠΕΠΡΕΓΜΕΝΑ ΤΩΝ ΟΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΙΜΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ.
  Ή ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΣ ΚΛΕΦΤΟΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ Η ΚΙΝΗΣΗ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΛΙΓΟΣΤΕΨΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  Α.Β

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Κύριε Παναγιωτόπουλε, από πότε η ΝΔ στηρίζει προβοκάτορες;

  Δημοσιεύθηκε από olympiada στο Ιανουαρίου 9, 2010
  Διαβάζουμε στο “Φίμωτρο” τη δήλωση αλλά και το εγκώμιο ορθής πολιτικής στάσης του κυρίου Παναγιωτόπουλου για την “βομβιστική επίθεση” έξω από τη βουλή:
  Σοβαρός και αξιόπιστος. “Θα στηρίξουμε τον υπουργό Δημόσιας Τάξης στις αποφάσεις του” είπε αργά το βράδυ ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Πάνος Παναγιωτόπουλος. Επιτέλους άλλαξε νοοτροπία η Ν.Δ. Κατάλαβε ότι η στείρα αντιπολίτευση δεν περπατάει στην κοινωνία. Σε τέτοια ζητήματα η συναίνεση είναι αυτή που μετράει. Η εξεύρεση λύσεων περνάει και από την αξιωματική αντιπολίτευση. Από τις καλές και φωτεινές στιγμές του Πάνου Παναγιωτόπουλου.
  Μάλιστα κύριε Παναγιωτόπουλε. Εάν δεν καταλαβαίνετε τον προσωπικό σας ευτελισμό από τα γραφόμενα, τουλάχιστον διαφυλάξτε το κόμμα σας όπως και τη βάση που τίμησε τον Αντώνη Σαμαρά για να διώξει τους κουκουλοφόρους της προβοκάτσιας από κάθε τομέα της δημόσιας ζωής.
  Όταν η κυβέρνηση κάνει το ένα έγκλημα μετά το άλλο, οι Γερμανοί κάνουν επιτελική βόλτα στο υπουργείο άμυνας, η οικονομία καταρρέει, η εγκληματικότητα έχει χτυπήσει κόκκινο, η Ελλάδα είναι κομμένη στη μέση και ξάφνου μία στρακαστρούκα τραβά την προσοχή του κόσμου, αυτό λέγεται Προβοκάτσια.
  Ο ίδιος ο κύριος Χρυσοχοΐδης που σύμφωνα με το δημοσίευμα στηρίζετε, είναι ο Μαιτρ της Προβοκάτσιας αφού ήταν αυτός που μίλησε για ποταμούς αίματος και για Αθήνα – Καμπούλ ως αντιπολίτευση.
  Εάν δε μπορείτε να αντιληφθείτε αυτές τις απλές έννοιες κύριε Παναγιωτόπουλε, τότε απλά δεν κάνετε για τη θέση που κατέχετε. Γενικότερα δεν κάνετε για την πολιτική, ούτε όμως και για τη δημοσιογραφία.
  Εάν δε μπορείτε να αντιληφθείτε ότι με αυτή την ενέργεια ρίχνετε νερό στο μύλο της εξαπάτησης του Ελληνικού λαού, νερό στο μύλο των επαγγελματιών προβοκατόρων του ΠΑΣΟΚ, στερείτε κάθε ελπίδα αναχαίτισης της κυβερνητικής ανικανότητας.
  Ή απλώς στερείστε λογικής, γιατί δε μπορούμε να δεχτούμε ότι η γραφική σας συναναστροφή με κομματικούς γενίτσαρους, δημοσιογράφους του πεντοχίλιαρου έχει κάποιον προβοκατόρικο στόχο, παρά μάλλον μία παλαιολιθική θεώρηση πολιτικής δράσης που καλό θα είναι να την αποβάλλετε…
  ή να φύγετε. Να πάτε αλλού.
  Δείτε εδώ τη διαχρονική προβοκατόρικη δράση που καλύπτετε με τη συναίνεση σας
  ή εδώ:
  Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προειδοποιεί για λουτρό αίματος λόγω της λαθρομετανάστευσης
  Προφανώς τώρα θα συνεχίσει το λουτρό αίματος αλλά οι λαθρομετανάστες θα συνεισφέρουν τις υπηρεσίες τους στο ΠΑΣΟΚ ως “ιθαγενείς” μοβόροι και ψηφοφόροι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΤΗΝ
  Τ.Α. ΒΛΕΠΕ ΠΑΓΓΑΙΟ.
  ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΘΕΩΡΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΜΑΛΑΚΑ
  ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ-ΜΠΟΥΦΕΤΖΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ.

  ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ 8,30 ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΣΟΚΟΥ
  ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥ.
  ΔΕΝ ΞΕΡΟΠΥΜΕ ΤΙΟ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΟ
  ΚΕΝΟ-ΠΑΣΟΚ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ.

  ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΕ ΟΤΑ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ. ΑΠΛΩΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΕΙΜΑΙ.
  ΑΛΛΑ ΣΚΕΨΟΥ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΡΕ ΦΙΛΕ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΤΑ ..Ο Α.. ΛΑΘΟΣ. ΑΠΟ ΤΑΧΥΤΗΤΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. τα σχολια σας βομβα.Αρχισε το θεατρο στην κυβερνηση ο Καποδιστριας εγινε Καλλικρατης, τι να πω. Ας προσευχηθουμε, γιατι και οι αλλοι ηταν για κλαματα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ;

  ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ...

  Επί χρόνια, οι νενέκοι και οι ξένοι πάτρωνές τους επιδιώκουν να οδηγήσουν τον Ελληνισμό σε συγκεκριμένες υποχωρήσεις. Παλεύουν να επιβάλουν την υποχώρηση στα ελληνοτουρκικά, το κυπριακό και το σκοπιανό, την αποκαθήλωση των θρησκευτικών συμβόλων από τα δημόσια κτίρια, τη δημιουργία ραγιάδικων βιβλίων ιστορίας, την αποδοχή της εισβολής των ξένων και της πολυπολιτισμικότητας, την ώθηση της νεολαίας σε ψεύτικα πρότυπα, στα ναρκωτικά και την ανυποταξία από το στρατό, την κατάργηση των παρελάσεων στις εθνικές επετείους...

  Τα παθήματα από τα χαστούκια που τρώνε κάθε φορά, όταν ο ελληνικός λαός αποφασίζει να δράσει πατριωτικά, δεν τους γίνονται μαθήματα. Τώρα νόμισαν ότι με δικαιολογία την ανάγκη για εξοικονόμηση πόρων και τη σχετική πίεση των υπηρεσιακών παραγόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα βρουν την ευκαιρία να αποφασίσουν τον τερματισμό των εθνικών παρελάσεων.

  Πλανώνται. Η επιθυμία τους αυτή θα παραμείνει όνειρο απατηλό. Ας τολμήσουν να το επιδιώξουν και θα βρουν και σε αυτό μια γνήσια πατριωτική αντίδραση του ελληνικού λαού, που θα είναι όλη δική τους...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου