Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος!

Γράφει ο Ναπολέων Γιωτίτσας

Διαβάζοντας χτες τις πρώτες ελληνικές δημοσκοπήσεις, που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά τις εκλογές του Οκτώβρη, έκανα ορισμένες απλές σκέψεις, που υποθέτω κάνει ο κάθε Έλληνας αυτή την εποχή.

Σαν τι θα μπορούσαν να δείξουν αυτές οι δημοσκοπήσεις;

Απλά και καθαρά: Κανείς δεν ξέρει να πει αν είναι ευχαριστημένος ή δυσαρεστημένος από το έργο της κυβέρνησης.

Αν εξαιρέσουμε τον τελευταίο σάλο που προκάλεσαν οι υπερβολικές αυξήσεις των τελών κυκλοφορίας (πράγμα που παραδέχτηκε και ο πρωθυπουργός ότι ήταν λάθος και ότι τους ξέφυγε από την ατζέντα), στα άλλα θέματα και προβλήματα καταβλήθηκε αρκετά μεγάλη προσπάθεια από την κυβέρνηση. Τα αποτελέσματα δεν είναι δυνατόν να είναι ορατά μέσα σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα. Πολλές φορές μετράει μεν η προσπάθεια. όταν είναι μάλιστα εμφανής, αλλά τα αποτελέσματα είναι εκείνα που καθορίζουν την επιτυχία ή αποτυχία. Κι εδώ μπορούμε να δούμε ορισμένα αποτελέσματα σε συγκεκριμένες περιπτώσεις:

Γενικοί Γραμματείς! Δεν περπάτησε το μέτρο, αν και η ..........προσπάθεια εκτιμήθηκε αρκετά θετική. Δυστυχώς ακόμα δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία (τόσες χιλιάδες βιογραφικά δε διαβάζονται και αξιολογούνται εύκολα).

Περικοπές δαπανών! Σε πολλές περιπτώσεις είναι στάχτη στα μάτια των μικρο- και χαμηλόμισθων. Αν μου κόψεις από τα εκατό ευρώ τα 40 λεπτά, ούτε που θα το καταλάβω και θα σας κάνω και τον ευεργέτη.

Αν και η λεγόμενη κοινή γνώμη επικροτεί και συμπαραστέκεται, στην πλειοψηφία της σύμφωνα με τα ευρήματα, το μέχρι τώρα έργο της κυβέρνησης, εντούτοις άρχισαν να ακούγονται τριγμοί από τις διαπροσωπικές σχέσεις των συνεργατών υπουργών. Είναι ανεπαίσθητοι, αλλά το πολιτικό ραντάρ τους καταγράφει.

Είναι γεγονός αξιοθαύμαστο για την ελληνική κοινωνία ότι συμμερίζεται τις δύσκολες στιγμές της οικονομικής κρίσης που περνά η Ελλάδα και όχι μόνο και είναι αποφασισμένη να κάνει θυσίες, αρκεί να μην τους δουλεύουν οι πολιτικοί "ψιλό γαζί" που λέμε στην απλούστερη ελληνική.

Δεν ανέχεται τις μεγαλοστομίες ορισμένων πολιτικών και τις ψηλομύτικες (ας μου επιτραπεί η έκφραση) συμπεριφορές του τύπου "Ο χορταμένος τον νηστικό δεν τον πιστεύει"

Τότε γίνεται επιθετικός και, με το δίκιο του και, δεν αφήνει τίποτε όρθιο. Ζητά αλλαγή της κατάστασης!

ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Φιλικά, Ναπολέων Γιωτίτσας