Δηλώσεις τρομοκρατημένων...

Γράφει η Μαρία Σεφέρου

Ειρήνη υμίν!
Μη ταρασσέσθω υμών η καρδία μηδέ δειλιάτω! Πιστεύετε εις την "Δημοκρατίαν" και εις ημάς τους 300 πρωθιερείς της πιστεύετε. Αμήν, αμήν, λέγομεν υμίν ότι η λύτρωσις υμών εγγύς εστίν. ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ!

«Βόμβα εξερράγη κοντά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη χθες το βράδυ, στο Σύνταγμα. Ο ωρολογιακός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε κάδο απορριμμάτων στον προαύλιο χώρο της Βουλής, λίγα μέτρα από το φυλάκιο του επόπτη-αστυνομικού. Της έκρηξης προηγήθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία".»

Τι να φταίε άραγε, βρε τι να φαίει άραγε; Την απάντηση μας την είχε δώσει πέρυσι ο ίδιος ο κύριος Παπουτσής. Δείτε την:

Χρήστος Παπουτσής, 18/06/2009: «Καταδικάζω έτσι κι αλλιώς απερίφραστα κάθε τρομοκρατική δραστηριότητα και κάθε εκδήλωση βίας. Πιστεύω στη διαπάλη των ιδεών, πιστεύω στη δύναμη και στην αξία των ..............ιδεών, των δυνατοτήτων που παρέχει ο πολιτικός διάλογος. Πιστεύω σε μια ευνομούμενη κοινωνία η οποία λειτουργεί συντεταγμένα, αλλά πιστεύω και σε μια δίκαιη κοινωνία.
Όταν το πολιτικό σύστημα επιτρέπει τη συνεχή όξυνση των κοινωνικών αντιθέσεων, όταν δημιουργείται η αίσθηση στην κοινωνία ότι υπάρχει μεγάλη αδικία, όταν οι νέοι άνθρωποι στερούνται την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, όταν τα οικογενειακά αδιέξοδα σωρεύονται καθημερινά και αυτό είναι ευθύνη βεβαίως της εκάστοτε κυβέρνησης, που έχει την ευθύνη για τη λειτουργία της οικονομίας, της αγοράς, της κοινωνίας, όταν το Πανεπιστήμιό μας δε λειτουργεί με τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσει να ενισχύσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους νέους ανθρώπους σε μια εξαιρετικά ανταγωνιστική αγορά εργασίας σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης...
Αν δεν δούμε όλα αυτά, τότε κάνουμε λάθος.»

Μαρία Σεφέρου