Πλήρωσαν παρκαδόρους αλλά και... πρόστιμα


Χίλιοι διακόσιοι τριάντα εννιά πελάτες νυχτερινών κέντρων πλήρωσαν το Σαββατοκύριακο που πέρασε την ασυδοσία που επικρατεί με το πρόβλημα του παρκαρίσματος γύρω από τους χώρους διασκέδασης, για την οποία υπεύθυνοι είναι οι ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων μαγαζιών που δεν έχουν προβλέψει χώρους στάθμευσης.

Ενώ οι πελάτες είχαν πληρώσει τους παρκαδόρους των νυχτερινών μαγαζιών για να τους παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους, βρέθηκαν μετά τη διασκέδαση διπλά χρεωμένοι, γιατί βρήκαν στα παρμπρίζ τους κλήσεις της Τροχαίας με τσουχτερά πρόστιμα. Μάλιστα 221 από αυτούς έμειναν χωρίς πινακίδες, τις οποίες αφαίρεσε η Τροχαία για σοβαρές παραβάσεις (διπλοπαρκάρισμα, παρκάρισμα σε πεζοδρόμια κ.λπ.), για τις οποίες οι ίδιοι δεν ευθύνονται.

Σε αντίθεση με τον μεγάλο αριθμό πελατών που ........πλήρωσαν το «σαφάρι» που πραγματοποίησε η Τροχαίας Αττικής για τις παράνομες σταθμεύσεις, μόνο έξι παρκαδόροι και τέσσερις υπεύθυνοι νυχτερινών μαγαζιών συνελήφθησαν συνολικά για τον ίδιο λόγο.

Το Σαββατοκύριακο έγιναν επίσης 3.201 έλεγχοι μέθης και βεβαιώθηκαν 11 παραβάσεις σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ για έξι οδηγούς ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία.

Επιβλήθηκαν επίσης 104 πρόστιμα, για κατανάλωση αλκοόλ σε ποσότητα λίγο μεγαλύτερη του επιτρεπτού ορίου.
Εθνος