Στο «δόκανο» δήμαρχος με παράνομο ξενοδοχείο


Γράφει ο Μαγια

Δήμαρχος κατασκευάζει παράνομη ξενοδοχειακή μονάδα στην ευαίσθητη περιοχή του προστατευόμενου οικοσυστήματος του Καιάφα.

Την αυθαιρεσία φέρνει στο φως η 1124/Α/2009 έκθεση των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης.

Όπως αναφέρεται στην πολυσέλιδη έκθεση, οι υπ΄αριθμ. 40/2000 και 41/2000 οικοδομικές άδειες, που προσκόμισε ο δήμαρχος Ζαχάρως Παντ. Χρονόπουλος, είναι παράνομες και γιαυτό ζητείται η ανάκλησή τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ηλείας.

Οι παράνομες άδειες, σύμφωνα με το πόρισμα έχουν την έγκριση του πρώην αντινομάρχη Ηλείας και νυν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Τάκη Αντωνακόπουλου, αντί της Πολεοδομίας Ζαχάρως. Ο βουλευτής όμως υποστηρίζει ότι, πλαστογραφήθηκε η υπογραφή του και απειλεί με προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Το θέμα φέρνει στη Βουλή ο βουλευτής του ........
ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Τσούκαλης, ο οποίος ερωτά την αρμόδια υπουργό Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη, τι προτίθεται να κάνει για τη διακρίβωση των καταγγελομένων στο πόρισμα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης και την επιβολή της νομιμότητας στην περιοχή.

Να θυμίσουμε ότι, το ιδιαίτερου φυσικού κάλους δάσος του Καιάφα, κινδύνεψε να γίνει στάχτη στις καταστροφικές πυρκαγιές της Ηλείας, το 2007.

Όπως αποκαλύπτει η «Ελευθεροτυπία», ο πρώην αστυνομικός και δήμαρχος της Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος εμφανίζεται με βάση τις ποινικές διώξεις και τα κατηγορητήρια εξι (!) φορές κατηγορούμενος σε ισάριθμες δίκες, σε χρονικό διάστημα ενός μηνός, για μια σειρά παρανομιών που έχουν να κάνουν με την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, τις καταπατήσεις ιδιωτικών και δημόσιων περιοχών και την επιβολή προστίμων από αυθαίρετες καντίνες στην παραλία